Cholera_MazyarMahdavifar_1

بر اساس آمارهای تخمینی، سالانه حدود سه تا پنج میلیون نفر در سرتاسر دنیا به عفونت وبا دچار می‌شوند و از این میان حدود ١٠٠ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند. اگرچه به علت عدم مراجعه بسیاری از بیماران به مراکز درمانی به خصوص در کشورهای عقب‌مانده، آمار رسمی ارائه شده توسط کشورهای مختلف در این زمینه، از اعداد ذکر شده بسیار کم‌تر است. اپیدمی یا همه‌گیر شدن این بیماری، هر از چندگاهی در یک منطقه جغرافیایی از دنیا رخ می‌دهد و حتی پاندمی یا عالمگیر شدن آن هم در طی قرون اخیر چندین بار رخ داده است.

کشورهای دارای سطح بهداشتی پایین و فاقد آب اشامیدنی سالم، به خصوص کشورهای آفریقایی در صدر آمارهای جهانی ابتلا به بیماری وبا قرار دارند. در سال ٢٠١٢ این بیماری در ٣٠ کشور دنیا منجر به مرگ انسان‌ها شده که در این میان ٢٣ کشور در قاره آفریقا قرار داشتند.

در ایران نیز هر ساله و به خصوص در فصل تابستان آمارهای مختلفی از ابتلا گروهی از افراد در نقاط مختلف کشور به بیماری وبا به گوش می‌رسد. امسال نیز خبرهایی در مورد ابتلا تعدادی از ساکنان استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان در رسانه‌ها منتشر شد که البته مسوولان آن را به اتباع کشورهای همسایه نسبت دادند. همزمان با این خبر مراکز درمانی استان خراسان رضوی نیز برای مقابله با این بیماری به حالت آماده‌باش در آمده‌اند. کشورهای همسایه شرقی ایران یعنی افغانستان و پاکستان همیشه جزو کشورهای دارای آمار بالای وبا بوده‌اند و متأسفانه همسایه دیگر ما یعنی عراق نیز به تازگی به لیست کانون‌های بیماری اضافه شده است. تا جایی که سال گذشته شاهد موجی از ابتلا به وبا در ناحیه سلیمانیه عراق بودیم که حدود ٥٠٠٠ نفر را مبتلا کرد.

با این حال باید گفت ایران نیز به خودی خود یکی از کانون‌های فعال بیماری وبا بوده و لازم است مسوولان مربوطه به جای فرافکنی در مورد منشأ بیماری، به فکر راه چاره‌ای برای فراهم‌سازی آب آشامیدنی سالم و شرایط دفع بهداشتی در مناطق تحت خطر این بیماری باشند.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130910_Cholera_MazyarMahdavifar.mp3[/podcast]