انور میرستاری
انور میرستاری

اخیرا علی جنتی، وزیر جدید فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی در دیدار با برخی از سینماگران وعده داد که حکم دیوان عدالت اداری را مبنی بر قانونی بودن ادامه فعالیت خانه سینما به رسمیت خواهد شناخت و مشکلی با بازگشایی خانه سینما ندارد. این مسئله در حالی مطرح می‌شود که در دولت محمود احمدی‌نژاد، تلاش‌های زیادی برای ایجاد محدودیت بر سر راه فعالیت‌های انجمن‌های غیر دولتی مانند خانه سینما، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، کانون وکلای دادگستری، تشکل‌های کارگری و سایر انجمن‌های غیر دولتی به کار بسته شد. اما در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر، مسئله لزوم آزادی فعالیت انجمن‌های صنفی و مردمی به شکل مداوم مورد تاکید حسن روحانی قرار گرفت و همین مسئله علاوه بر اینکه موجب حمایت بخشی از فعالین مدنی و پایگاه اجتماعی آنان از او شد، امیدهایی را نیز برای بهبود وضعیت انجمن‌های مردمی در آینده به وجود آورد.
اما با توجه به اینکه مراکز اصلی قدرت همواره با تقویت انجمن‌های مردمی مخالف بوده و هنوز بخش قابل توجهی از قدرت را در دست دارند و همین‌طور با توجه به وضعیت نامساعد اقتصادی کشور که برای بخش‌های بزرگی از جامعه مهم‌ترین دغدغه ممکن محسوب می‌شود، چه دورنمایی را می‌توان برای گسترش فعالیت انجمن‌های مردمی در آینده ایران متصور شد؟

در همین ارتباط اسماعیل جلیلوند با انور میرستاری، فعال مدنی و از اعضای حزب سبزهای اروپا گفت‌وگو کرده است و از او درباره آینده تشکل‌های مدنی و انجمن‌های صنفی و سیاسی ایران پرسیده است.

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130824_FutureofcivicactivitiesinIran_AnvarMirsattari_IsmaeilJalilvand.mp3[/podcast]