روحانی اقتصاد

حسن روحانی، رییس‌جمهور منتخب در کمتر از یک‌ماه آینده شروع به‌کار دولت یازدهم را کلید خواهد زد. کلید روحانی که در انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ توانست اعتماد میلیون‌ها ایرانی را به‌خود جلب کند، ابتدا باید قفل‌های سخت و دشوار اقتصاد کشور را باز کند. اما بی‌تردید این کار آسانی نیست و تحریم‌های بین‌المللی، تورم و بیکاری فزاینده مسیر دشواری را در پیش‌روی رییس‌جمهور منتخب قرار داده است.

روز گذشته، هیئت رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با حسن روحانی دیدار کردند و در زمینه کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه اقتصاد ایران، پیشنهاداتی دادند.

روحانی در این دیدار گفته است: «من اعتقاد دارم که دولت باید ناظر و سیاست‌گذار دقیق باشد و از اقتصاد دستوری پرهیز کند و فرصت بدهد فعالان اقتصادی امور تصدی‌گری اقتصاد را به دست بگیرند.»

سراج الدین میردامادی در این زمینه با فریدون خاوند و جمشید اسدی، استادان اقتصاد در پاریس و آرش حسن‌نیا، روزنامه‌نگار کارشناس اقتصادی شاغل در رادیو فردا در پراگ گفت‌وگوهای جداگانه‌ای داشته است و از ایشان درباره نگاه اقتصادی و اولویت‌های اقتصادی تیم همراه دولت حسن روحانی پرسیده است. آیا با شروع به‌کار دولت یازدهم، می‌توان انتظار داشت که تیم اقتصادی کارگزاران و حامیان هاشمی و خاتمی به مسئولیت‌های کلیدی اقتصادی بازگردند؟ چه موانع و دشواری‌هایی در برابر دولت روحانی است که از اختیار دولت خارج است و بر سر راه پیشبرد برنامه های اقتصادی دولت مقاومت خواهد کرد؟

[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20130708_Khavand_Assadi_Hassannia_Economy_Iran_SerajMirdamadi.mp3[/podcast]