دیوان بین‌المللی دادگستری روز جمعه ۴ خرداد/ ۲۴ مه در مورد درخواست آفریقای جنوبی برای صدور حکم توقف حمله اسرائیل به رفح رأی خواهد داد.

هفته گذشته، آفریقای جنوبی از دیوان بین‌المللی دادگستری، که به عنوان دادگاه جهانی نیز شناخته می‌شود، درخواست کرده بود که دستور توقف حمله اسرائیل به غزه، و به ویژه در رفح را برای تضمین بقای مردم فلسطین صادر کند.

تقاضا برای چنین اقدام اضطراری بخشی از پرونده بزرگتری است که توسط آفریقای جنوبی به دادگاه مستقر در لاهه ارائه شده است و اسرائیل را به نسل‌کشی متهم می‌کند.

اسرائیل ادعای آفریقای جنوبی مبنی بر نقض کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ را محکوم کرده و گفته است که این ادعا مترادف با به سخره گرفتن نسل‌کشی است.

این دادگاه قبلاً درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن این پرونده را رد کرده و به آن‌ها دستور داده است تا از اقدامات منتهی به نسل‌کشی علیه فلسطینی‌ها جلوگیری کند.

آفریقای جنوبی اما خواستار اقدامات اضطراری اضافی برای حفاظت از رفح شده است. جایی که بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند. آفریقای جنوبی همچنین از دیوان بین‌المللی دادگستری خواسته است تا به اسرائیل دستور دهد که اجازه دسترسی بلامانع به غزه را برای مقامات سازمان ملل، سازمان‌های ارائه دهنده کمک‌های بشردوستانه، روزنامه‌نگاران و بازرسان فراهم کند.

اسرائیل حمله خود را به غزه پس از یورش شبه‌نظامیان تحت رهبری حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر آغاز کرد که بر اساس آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر در آن حمله کشته و بیش از ۲۵۰ گروگان هم به غزه منتقل شدند. وزارت بهداشت غزه می‌گوید از آن زمان تاکنون بیش از ۳۵ هزار فلسطینی در حمله اسرائیل به غزه کشته و حداقل ۱۰ هزار نفر دیگر مفقود شده‌اند.

روز دوشنبه، دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی، دادگاهی جداگانه که آن هم در لاهه قرار دارد، گفت که او درخواست حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وزیر دفاع این کشور و سه رهبر حماس را به اتهام جنایات جنگی ارائه کرده است.

دیوان بین‌المللی کیفری افراد را به اتهام جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی تحت تعقیب قرار می‌دهد، در حالی که دیوان بین‌المللی دادگستری عالی‌ترین نهاد سازمان ملل برای رسیدگی به اختلافات بین دولت‌ها است.