خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران و روزنامه فرهیختگان، ارگان مطبوعاتی دانشگاه آزاد در دو گزارش به نقل از منابع خبریشان نوشتند که دو فرزند محمد مصدق کهنموئی، معاون اول قوه قضائیه جمهوری اسلامی در بازداشت سازمان اطلاعات سپاه هستند.
پیش از این و در روز چهارم مهرماه، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه اخبار غیررسمی درباره بازداشت یکی از فرزندان معاون اول این نهاد را تأیید کرد و وعده داد که پس از تکمیل مراحل پرونده در مورد آن اطلاعرسانی خواهد شد.
خبرگزاری تسنیم در روایت جدیدی که از دستگیری دو فرزند محمد مصدق ارائه کرد نوشت که «از حدود هشت ماه پیش این پرونده با دستور رئیس قوه قضائیه» به جریان افتاده است.
تسنیم نوشت که غلامحسین محسنی اژهای، رئیس کنونی قوه قضائیه که محمد مصدق را در سال ۱۴۰۰ به معاون اولی گمارد، با توجه به «رده حفاظتی این مقام» از حفاظت قوه قضائیه و سازمان اطلاعات سپاه خواسته بود که به فساد خانواده معاونش رسیدگی کنند.
فرهیختگان هم در روایت مشابهی که در آن تنها نامی از مداخله سازمان اطلاعات سپاه نیامده نوشت که ۸ نفر در ارتباط با همین پرونده که با فساد «گروه رستمی صفا» پیوند دارد، دستگیر شدهاند.
به جز دو فرزند محمد مصدق، نام، هویت و موقعیت شش متهم دیگری که دستگیر شدهاند اعلام نشده است. فرهیختگان تنها نوشت که متهم اصلی پرونده فردی با هویت «ح» دارای روابط صمیمی با برخی افراد رده بالا در مجموعههای مختلف نظام بوده است.
هنوز هیچ اطلاع جدیدی در مورد ارتباط پرونده فساد فرزندان معاون اول قوه قضائیه با پرونده گروه رستمی صفا منتشر نشده است. ضمنا مشخص نیست که آیا فرزندان این مقام ارشد قضایی به عنوان کارپرداز پدرشان نقشآفرینی میکردهاند و یا با مقامهای قضایی و امنیتی دیگری به نفع گروه رستمی صفا همکاری داشتهاند.
رسیدگی به پرونده گروه رستمی صفا که در رسانههای جمهوری اسلامی از آن به عنوان یکی از ابربدهکاران بانکی یاد میشود در مرداد ماه امسال به پایان رسید. در رأی صادره برای آن پرونده نامی از فرزندان معاون اول قوه قضائیه نیامد. در کیفرخواست صادره دادستانی هم به پیوند این گروه با مقامهای قضایی اشارهای نشده بود.
خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت در گزارشش از رأی صادر شده برای این پرونده نوشت که گروه رستمی صفا با مدیریت محمد رستمی صفا در سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ با تشکیل شرکتهای متعدد، تسهیلات ارزی و ریالی کلانی را برای تولید و واردات از بانکهای پارسیان، ملی، سپه، توسعه صادرات و تجارت دریافت و بخش عمده این تسهیلات را به خارج از کشور منتقل کرد.
در حکم صادرشده برای متهمان این پرونده نامی از شبکه نفوذ این گروه و جریانی که مجوزهای قانونی برای فعالیتها و دریافت ارز را صادر میکرد نشده است.
قرار بازداشت محمد رستمی صفا به عنوان مدیرعامل این گروه در اسفند ۱۳۹۳ صادر شد. این پرونده بر اساس رأی صادره شش متهم اصلی داشت که همگی به حبس و رد مال محکوم شدند.
بر اساس کیفرخواست صادره اتهام این افراد، اخلال کلان در نظام اقتصادی، نظام پولی، و ارزی کشور به نحوه عمده از طریق قاچاق عمده ارز با خروج غیرقانونی منابع ارزی دریافتی از بانکهای کشور در قالب قراردادهای غیرواقعی و با ارائه اسناد مزورانه به منظور اخذ تسهیلات بانکی کلاهبرداریهای میلیونیورویی، میلیون دلاری، میلیارد ینی و چندهزار میلیارد تومانی بود.