رسانههای داخلی و منابع نزدیک به فعالان دانشجویی از اخراج چهار مدرس دانشگاه در دانشگاههای شریف، علامه طباطبایی و بهشتی تهران خبر دادهاند.
صبح یکشنبه پنجم شهریور «امتداد»، ارگان حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تصویر نامه «ختم همکاری» دانشکده معماری دانشگاه بهشتی تهران با رهام افغانی، استادیار این دانشگاه را منتشر کرد. در متن این نامه «عدم احراز شرایط لازم برای تبدیل وضعیت به رسمی آزمایشی» علت ختم همکاری اعلام شده است.
چند ساعت پیش از انتشار این نامه علی شریفی زارچی، مدرس دانشگاه شریف تهران هم در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) تصویر نامه اخراج خود را منتشر کرد.
در یک خبر دیگر انجمن علمی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی هم در چهارم شهریور از اخراج دکتر آمنه عالی و دکتر حمیده خادمی خبر داد.
این انجمن در کانال تلگرامی خود نوشت: «خبر اخراج دو تن از محبوبترین و باشرافتترین اساتید دانشکده روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشجویان دانشکده را در بهت عظیمی فرو برده است. دکتر آمنه عالی و دکتر حمیده خادمی امروز صبح خبر از اخراج خود دادند.»
روزنامه اعتماد دوم شهریور ۱۴۰۲ در یک گزارش از اخراج دستکم ۵۸ استاد دانشگاه از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم خبر داد. به نوشته اعتماد از پاییز ۱۴۰۱ که بیش از ۱۴۰ دانشگاه به صحنه اعتراض تبدیل شدند، «برخورد با استادان منتقد با شكل ديگری آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد؛ واداشتن استادان به بازنشستگی اجباری (در حالي كه سن استاد يا سابقه تدريس، هنوز به سقف قانونی نرسيده) تمديد نشدن قرارداد تدريس، اختصاص ندادن كلاس در ترمهای تحصيلی بدون اطلاع قبلی، حذف كد استادی، انفصال موقت از تدريس و قطع حقوق ماهانه، رايجترين شيوه حذف استادان طی يک سال اخير بوده است. علاوه بر اينكه در اين مدت، تعدادی از استادان هم احضار يا برای مدت موقت، بازداشت شدهاند.»
در ماههای گذشته گروه «قیام تا سرنگونی» اسناد متعددی از سیاستگذاری حکومت برای اخراج مدرسان دانشگاهی منتقد حکومت منتشر کرد که بر اساس آنها حکومت در نظر دارد ۱۵ هزار عضو هیئت علمی همسو با خود را جایگزین اعضای غیرهمسو در هیئتهای علمی کند.