طی یک روز سه استاد دانشگاه در تهران و کرمان تعلیق شدند. پیش از این نیز حداقل سه استاد دانشگاه علامه طباطبایی از کار تعلیق شده بودند.
بر بنیاد گزارش شوراهای صنفی دانشگاههای کشور امیر مازیار و کورش گلناری دو مدرس دانشگاه هنر تهران و زهرا خشکجان، استادیار جامعه شناسی دانشگاه باهنر کرمان حداقل یک ترم تعلیق شدهاند.
امیر مازیار، مدرس دانشگاه هنر تهران تصویر نامه رئیس دانشگاه هنر را در صفحه شخصی خود در اینستاگرام منتشر کرده است. بر اساس آن او به دلیل آنچه که «اخلال در روند آموزشی دانشگاه» عنوان شده به مدت یک نیمسال تحصیلی از تدریس و «کلیه ساحتهای آموزشی و پژوهشی» تا زمان رسیدگی به پرونده او در «مراجع ذیصلاح» تعلیق شده است.
مازیار در صفحه اینستاگرام خود نوشت بر اساس اطلاعاتی که دارد کورش گلناری، مدیرگروه مجسمهسازی و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر نیز تعلیق شده است و علاوه بر او برخی دیگر از مدرسان دانشگاه هم برای «امضاء یا نگارش نامههایی» تحت فشار قرار دارند. دانشگاه هنر تهران یکی از کانونهای اعتراضی دانشجویی بود.
https://www.instagram.com/p/CoZJroXu2TH/?utm_source=ig_web_copy_link
او نام آن همکارانش را که برای امضای نامه تحت فشار هستند فاش نکرد اما از بازنشستگی اجباری موسی اکرمی، عضو گروه فلسفه دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران خبر داد.
دانشگاه آزاد اسلامی پیشتر نیز شماری از اعضای هیئت علمی واحدهای مختلفش را به دلیل همراهی با دانشجویان معترض معلق یا به صورت کامل اخراج کرده بود.
در دانشگاه باهنر کرمان هم زهرا خشکجان، استادیار جامعهشناسی سیاسی این دانشگاه از کار تعلیق و تمامی کلاسهای درسی او به یک مدرس دیگر واگذار شده است. شوراهای صنفی دانشگاهها نوشته تعلیق خشکجان به دستور اطلاعات سپاه پاسداران صورت گرفته است.
شوراهای صنفی دانشگاهها پیشتر در آذر ماه سال جاری از ممنوعیت ورود زهرا خشکجان به دانشگاه به دلیل حضور نیافتنش در کلاسهای درس طی روزهای ۱۴ تا ۱۶ آذر همزمان با فراخوان به اعتراض و اعتصاب از سوی چند گروه دانشجویی و محلهمحور خبر داده بود.
خشکجان در سالهای قبل برنده جایزه پژوهشی فارابی شده و عضو بنیاد ملی نخبگان است.
روند اخراج یا تعلیق استادان دانشگاهها پس از فروکش کردن اعتراضات دامنهدار دانشجویان که از آغاز سال تحصیلی تا نیمه آذر امسال ادامه شد، شدت بیشتری گرفته است. در روزهای گذشته رسانههای داخلی ایران از تعلیق مرتضی مردیها، رضا امیدی، کوشا گرجیصفت، محمد فاضلی، آرش اباذری، امیر نیکپی، مهشید گوهری، حسن باقرینیا، محسن برهانی، عیسی امینی و جلیل مالکی در دانشگاههای علامه طباطبایی، تهران، بهشتی، حکیم سبزواری، مشهد و آزاد اسلامی خبر داده بودند.
برخی از استادان تعلیق شده به کمیتههای نظارتی در دانشگاهها احضار شدند اما بسیاری از آنها تنها با یک نامه از کار اخراج شدهاند.
مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها تعلیق یا اخراج مدرسان دانشگاهها را روندی اداری و علمی خوانده تا ارتباط این موضوع با اعتراضات گستردهای که از ۲۶ شهریور در واکنش به قتل ژینا (مهسا) امینی در سراسر ایران آغاز شد و تا نیمه آذر به صورت مستمر تداوم داشت، انکار کنند.
از نیمه آذر از دامنه اعتراضات کاسته شده و همزمان سرکوب در دانشگاهها شدت بیشتری گرفته است. بسیاری از دانشگاهها به صورت ۲۴ ساعته با دوربینهای نظارتی کنترل میشودند. صدها دانشجو به کمیتههای انضباطی احضار، از خوابگاهها اخراج، تعلیق یا بازداشت شدهاند.