به گزارش روزنامه گاردین، وزارت امورخارجه بریتانیا اعلام کرد که جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه این کشور قرار است امروز سه‌شنبه ۲۷ دی / ۱۷ ژانویه ابتدا به واشنگتن و سپس به تورنتو بروند تا با همتایان خود و دیگر مقام‌های بلندپایه این کشورها دیدار کند.

کلورلی در جریان این سفر با آنتونی بلینکن و ملانی جولی وزیران امور خارجه آمریکا و کانادا درباره حمایت‌های بیشتر از اوکراین در برابر روسیه و همچنین ایران و اجرای حکم اعدام علیرضا اکبری، معاون پیشین وزارت دفاع جمهوری اسلامی و مشاور سابق علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، گفت‌وگو کند.

مرکز رسانه قوه قضائیه جمهوری اسلامی صبح روز شنبه ۲۴ دی‌ماه از اعدام علیرضا اکبری خبر داد. اکبری شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی بود و در روزهای گذشته مقام‌های بریتانیا از جمهوری اسلامی خواسته بودند تا اجازه دسترسی کنسولی و بازنگری در این پرونده برای او فراهم شود.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد که حکم نهایی پرونده علیرضا اکبری بر اساس اثبات اتهام «افساد فی‌الارض و اقدام گسترده علیه امنیت داخلی و خارجی کشور از طریق جاسوسی برای دستگاه اطلاعاتی دولت انگلیس» صادر شده است.

در پی اعدام علیرضا اکبری، ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، اعدام او را محکوم کرد و گفت این اقدام بدون پاسخ نخواهد ماند. جیمز کلورلی نیز خواهان محکومیت این «اقدام وحشیانه» شد.

بریتانیا همچنین در واکنش به این اقدام سایمون شرکلیف، سفیر خود در تهران را برای رایزنی درباره این موضوع به‌طور موقت فراخواند.

روز گذشته، دوشنبه ۲۶ دی / ۱۶ ژانویه جیمز کلورلی، یک بار دیگر در پارلمان بریتانیا اعدام علیرضا اکبری را محکوم کرد و گفت:

«اکبری پیش از مرگ گفت که بر او چه گذشته و تحت چه شکنجه‌ای بوده است. بدون ‌شک او قربانی انتقام‌جویی یک حکومت ستمکار شد. اعدام او عملی بزدلانه و شرم‌آور از سوی رهبر جمهوری اسلامی است. کسی که از اعدام به‌عنوان ابزاری برای خاموش کردن صدای مخالفان و تسویه‌حساب‌های داخلی استفاده می‌کند.»

کلورلی درباره فراخواندن سفیر بریتانیا از ایران افزود:

«من به‌طور موقت سایمون شرکلیف را برای مشورت از تهران فراخواندم و امروز صبح با هم ملاقات و در این مورد گفت‌وگو کردیم. اکنون باید در نظر داشته باشیم که در کنار متحدان خود چه اقداماتی برای مقابله با تهدید فزاینده ایران انجام می‌دهیم و خود را به اقداماتی که پیش از این اعلام کردیم، محدود نمی‌کنیم.»

وزیر خارجه بریتانیا خطاب به رهبران جمهوری اسلامی تأکید کرد که «جهان نظاره‌گر شماست و در مقابل اقداماتتان پاسخگو خواهید شد».

پیش از این، کشورهای غربی نیز اعدام علیرضا اکبری را محکوم کرده بودند.

پارلمان اروپا هم گفت‌وگوهای خود برای تنبیهات بیشتر علیه جمهوری اسلامی به‌دلیل سرکوب اعتراضات مردمی آغاز می‌کند. روز گذشته هزاران ایرانی در استراسبورگ فرانسه، در محل پارلمان اروپا دست به تظاهرات زدند و خواهان قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا شدند. اتحادیه اروپا قرار است روز پنج‌شنبه ۲۹ دی / ۱۹ ژانویه درباره ایران قطعنامه‌ای صادر کند.