سیل همچنان به ویرانی در سودان ادامه میدهد و تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر کشته و هزاران نفر تحت تأثیر بارانهای سیلآسا قرار گرفتهاند. مقامات دولت نظامی در شش استان از استانهای کشور که بیشترین آسیب را دیدهاند وضعیت اضطراری اعلام کردهاند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که دستکم ۲۵۸ هزار نفر در ۱۵ استان از ۱۸ استان تحت تأثیر سیل قرار گرفتهاند. الجزیره مینویسد بسیاری از اهالی جیزیرا در دو هفتهای که از بارندگیهای سیلآسا میگذرد مجبور به ترک خانههای خود شدهاند.
جیزیرا یکی از ایالتهایی است که دولت در آن اعلام فاجعه کرده است. دهها روستا از ابتدای فصل باران در این منطقه زیر آب رفتهاند و صدها خانواده بیخانمان شدهاند. خانوارها به مناطق خشکتر گریختهاند اما آنها هنوز هیج کمکی دریافت نکردهاند.
آدم اسماعیل، یکی از ساکنان واد النعیم به الجزیره گفت:
«ما با ورود آب به خانهها از خواب بیدار شدیم و هر چه میتوانستیم بیرون آوردیم. هر ساعت میشنویم خانهای ویران شده یا فاضلاب و دیواری فرو ریخته است. چیزی باقی نمانده است.»
اسماعیل افزود که منتظر است تا آب تهنشین شود تا او و مادرش برگردند و دوباره خانه خود را بازسازی کنند.
فصل باران که اکنون در سودان فرارسیده، یکی از بدترین فصلهای بارانی است که تاکنون در این کشور مشاهده شده. بارشهای سیلآسا تقریباً کل کشور را تحت تأثیر قرار داده است.
حمدان تیا، یکی از ساکنان محلی به الجزیره گفت مردم سیلبندهایی ایجاد کردهاند اما این سیلبندها مؤثر نیستند. نگرانی بزرگتر، شیوع بیماریهای عفونی و مالاریاست.
بارندگی شدید در سودان هر سال بین ژوئن و اکتبر اتفاق میافتد.
هفته گذشته بارش بیسابقه بارانهای موسمی چهار استان پاکستان را تحت تأثیر قرار داده. سیل محصولات کشاورزی را از بین برد و روستائیان بدون آب و غذا ماندند.
شری رحمان، وزیر تغییرات اقلیمی پاکستان روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفته بود:
«ما در حال حاضر در نقطه صفر رویدادهای شدید آب و هوایی هستیم، در یک زنجیره بیامان از موجهای گرما، آتشسوزی جنگلها، سیلهای ناگهانی، طغیانهای متعدد دریاچهها، جاری شدن سیلابهای مهیب.»
در سودان اعتراضات علیه حکومت نظامی نیز همچنان و به رغم همه این بحرانها ادامه دارد. چهارشنبه گذشته یک معترض بر اثر شلیک گلوله جنگی به سرش جان خود را از دست داد.