به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان که میزبانی نشست گروه ۷ را به عهده دارد گفت به سبب آنکه اوکراین یکی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی است، حمله نظامی روسیه به این کشور به یک «بحران جهانی» تبدیل شده است:
«۲۵ میلیون تن غلات در حال حاضر در بنادر اوکراین، به ویژه در اودسا مسدود شده است. غلات غذای میلیونها نفر در سراسر جهان است و به ویژه کشورهای آفریقایی و خاورمیانه به آن نیاز دارند.»
وزیر خارجه آلمان در ادامه افزود:
«به همین دلیل ما در حال بحث هستیم که چگونه میتوان محاصره بنادر اوکراین را شکست و غلات را به دست مردمان جهان که به آن نیاز مبرم دارند رساند.»
بربوک هشدار داد که وضعیت اضطراری غذا که به سبب تغییرات اقلیمی پیش آمده بود، اکنون با وقوع جنگ اوکراین تشدید شده است. وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان در «وایسنهاوس» از نقاط گردشگری در ساحل دریای بالتیک، در شمال شرقی بندر هامبورگ به این موضوع نیز میپردازند.
حدود ۳۵۰۰ مامور پلیس در محل برگزاری اجلاس مستقر شدهاند.
وزیر خارجه اوکراین و همچنین وزیر خارجه مولداوی که بیم آن دارد که هدف بعدی حمله نظامی روسیه باشد، به عنوان مهمان به این نشست دعوت شدهاند. وزیر خارجه اندونزی، که کشورش ریاست گروه ۲۰ در سال جاری را به عهده دارد، قرار است از راه دور در بخشی از نشست روز جمعه که روابط با چین را در دستور کار قرار دارد، شرکت کند.
صدور سلاح به اوکراین
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پنجشنبه ۱۲ مه/۲۲ اردیبهشت در برلین در جمع خبرنگاران از تصمیمهای اخیر دولت آلمان برای صدور سلاحهای سنگین به اوکراین استقبال کرد.
کولبا با پس از دیدار با نمایندگان پارلمان آلمان به خبرنگاران گفت:
«ما یک چرخش مثبت در رویکرد آلمان میبینیم و باید مطمئن شویم که این روند ادامه پیدا میکند.»
او همچنین ابراز امیدواری کرد که اتحادیه اروپا به زودی درخواست اوکراین برای آغاز روند پیوستن به این اتحادیه را تایید کند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه گفته است که احتمال دارد روند عضویت کامل اوکراین در اتحادیه اروپا سالها به درازا بکشد.
باربوک از درخواست اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا پشتیبانی کرده است. وزیر خارجه آلمان در جمع خبرنگاران اعلام کرد که دولت آلمان همچنان با برقراری منطقه پرواز ممنوع در آسمان اوکراین مخالف است. در همان حال وزیر امور خارجه بریتانیا خواهان حمایت نظامی گستردهتر از اوکراین شد. لیز تراس گفت: برای کمک به اوکراین، «ما باید بر حجم و سرعت اقداماتمان بیفزاییم».
وزیر خارجه بریتانیا در ادامه افزود:
«بهترین امنیت درازمدت برای اوکراین وقتی حاصل میشود که بتواند از خود دفاع کند. این به معنای ارائه تجهیزات استاندارد ناتو به اوکراین است.»
وزیران خارجه کانادا، فرانسه، ایتالیا و ژاپن نیز در این نشست حضور دارند. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده که به کرونا مبتلا شده دوران نقاهت خود را میگذراند. احتمال دارد بلینکن آخر هفته به برلین سفر کند.
رئیسجمهوری و نخستوزیر فنلاند روز گذشته اعلام کردند که موافق پیوستن کشورشان به ناتو هستند. تصمیم رسمی در این مورد در همین آخر هفته اتخاذ خواهد شد.
پنج دیپلمات و مقام سیاسی به رویترز گفتند که متحدان ناتو انتظار دارند فنلاند و سوئد بهسرعت و در کمتر از یک سال عضویت خود را دریافت کنند و راه برای افزایش حضور نیروهای این اتحاد نظامی در منطقه شمال اروپا هموار شود.