در ساعات نخست بامداد پنجشنبه ۲۳ دی / ۱۳ ژانویه صدای انفجار در حومه «دیر الزهرانی» و «حومین الفوقا» در منطقه النبطیه جنوب لبنان شنیده شد.
برخی منابع محلی گفتهاند این انفجار در نزدیکی یک مرکز حزبالله، گروه شبهنظامی مورد حمایت ایران رخ داده است. رسانههای لبنانی بهنقل از ساکنان محل نوشتهاند صدای انفجار در منطقه مسکونی نزدیک شهر النبطیه شنیده شد که توسط حزبالله استفاده میشود.
روزنامه هاآرتص اسرائیل نوشته است انفجار در یک انبار حزبالله در جنوب لبنان رخ داد. العربیه، شبکه عربستان سعودی گفته است در آنجا سلاح نگهداری میشود، در حالی که رسانههای دیگر گزارش دادهاند از این مرکز برای مقاصد غیرنظامی استفاده میشده است.
شبکه «لبنان۲۴» گزارش داد محل وقوع انفجار یک منطقه خالی از سکنه است. برخی منابع محلی لبنان نیز گزارش دادند که مردم منطقه صدای سه انفجار را شنیدهاند.
تصاویر منتشرشده توسط رسانههای محلی و شبکههای اجتماعی آتشسوزی در این منطقه را نشان میدهد. گزارشی از تلفات جانی منتشر نشده و میزان خسارتها و منبع انفجار نیز مشخص نیست. با این حال، شاهدان به سایت «لوریان ـ لو ژور» گفتهاند انفجار ناشی از سیلندرهای گاز بوده است.
بنا به این گزارشها پس از این حادثه در حدود ساعت ۲ بامداد نیروهای حزبالله به سرعت منطقه را محاصره و همه مسیرهای منتهی به محل را مسدود کردند.
در ماه دسامبر، انفجار دیگری در یک انبار تسلیحات گروه حماس در اردوگاه آوارگان فلسطینی در جنوب لبنان رخ داد. حماس اعلام کرد که این انفجار ناشی از نقص الکتریکی در یک انبار حاوی سیلندرهای اکسیژن و گاز برای بیماران مبتلا به کرونا و همچنین مواد شوینده و ضدعفونیکننده بود.
دور جدید اعتراضات در لبنان
انفجار در جنوب لبنان در حالی رخ داده است که در پی وخامت اوضاع اقتصادی، مناطق مختلف لبنان از جمله بیروت پایتخت این کشور بامداد پنجشنبه ۲۳ دی / ۱۳ ژانویه بار دیگر صحنه اعتراضات گسترده خیابانی بود.
معترضان در بیروت با مسدود کردن راههای اصلی اعتراض خود را به افزایش قیمت سوخت نشان دادند.
اتحادیه عمومی کارگران و همچنین سندیکاهای حملونقل زمینی روز پنجشنبه را اعتصاب عمومی اعلام کردهاند و مدارس و دانشگاهها در سراسر لبنان به این مناسبت که «روز خشم» نامیده شده، تعطیل شدند.
روز گذشته، چهارشنبه ۲۲ دی / ۱۲ ژانویه نیز تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان بانک مرکزی لبنان در محکومیت سیاستهای مالی و کاهش ارزش پول ملی در برابر دلار برگزار شد و معترضان تلاش کردند وارد ساختمان بانک مرکزی شوند.
مناطق مختلف بقاع غربی لبنان نیز شاهد اعتراضات گستردهای بود. در هفته جاری در این منطقه مدام برق قطع میشد.
این اعتراضات در پی آن صورت میگیرد که لیره لبنان این هفته نیز به سقوط خود در برابر دلار ادامه داد و سهشنبه ۲۱ دی / ۱۱ ژانویه قیمت دلار به بیش از ۳۳ هزار لیره رسید و رکورد تازهای ثبت کرد.
بحران سوخت و برق نیز در لبنان ادامه دارد و شنبه گذشته شرکت برق این کشور برق سراسری را قطع کرد.
به گزارش سازمان ملل، بیش از سه چهارم مردم لبنان در فقر زندگی میکنند و ادامه این روند افراد بیشتری را با مشکلات معیشتی و ناتوانی در تأمین کالاهای اساسی مواجه میکند. بانک جهانی نیز بحران اقتصادی لبنان را یکی از بدترین بحرانهای جهان از دهه ۱۸۵۰ توصیف کرده است.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه شامگاه سهشنبه ۲۱ دی / ۱۱ ژانویه اعلام کرد که امارات متحده عربی به صندوقی که فرانسه و عربستان سعودی برای کمک به مردم لبنان ایجاد کردهاند خواهد پیوست.