معدنکاران سنتی در روستای فوجا در استان کردفان که برای استخراج طلا به داخل یک معدن «غیرفعال» رفته بودند، در زیر آوار ماندند.

شرکت دولتی استخراج معادن سودان این رویداد را تأیید کرده و گفته که دست‌کم ۳۸ تن از معدنچیان جانشان را از دست داده‌اند و هشت معدنچی مصدوم و به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

احتمال داده می‌شود شمار دیگری از معدنچیان همچنان در زیر آوار مدفون شده باشند. جستجو برای یافتن آن‌ها ادامه دارد.

در تصاویری که از محل حادثه منتشر شده است، مردم در جستجوی مفقود شدگان در زیر آوار هستند.

بنا بر اعلام شرکت دولتی استخراج معادن سودان این معدن طلا به دلیل ناایمن بودن پیش از این بسته و مراقبت از آن به نیروهای حفاظتی سپرده شده بود.

یک مقام محلی در کردفان به رسانه‌های سودانی گفت که معدن از ژانویه امسال پس از آنکه چهار معدنچی در آن جان باختند، غیرفعال و مسدود شد.

اما انطور که رسانه‌ها گزارش کرده‌اند نیروهای حفاظتی از حدود دو ماه قبل منطقه را ترک کردند و پس از آن معدنچی های سنتی بدون وسایل حفاظتی برای استخراج طلا به داخل معدن بازگشتند.

برآورد می‌شود حدود دو میلیون نفر از جمعیت سودان در استخراج سنتی معادن مشغول به کار باشند.

سودان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان طلا در آفریقا به شمار می رود. نهادهای دولتی گزارش کرده‌اند که این کشور در سال ۲۰۲۰ با استخراج ۳۶,۶ میلیون تن دومین تولیدکننده طلا در قاره آفریقا بود.

این کشور غنی از منابع معدنی اما به واسطه حکومت فاسد یکی از فقیرترین کشورهای جهان به شمار می‌رود.

بر اساس اعلام شرکت منابع معدنی سودان، فعالیت معادن این کشور از سال ۲۰۱۹ به حالت تعلیق درآمده است. این شرکت دولتی همچنین از جوامع محلی خواسته است «کمک کنند تا فعالیت معادن از سر گرفته شود».

اعتراضات گسترده مردمی در سال ۲۰۱۹ سرانجام به سه دهه حکومت عمرالبشیر خاتمه داد و یک دولت انتقالی مسئولیت برگزاری انتخابات و تشکیل دولت بعدی را عهده دار شد.

۲۵ اکتبر امسال اما نظامیان اعضای دولت انتقالی را بازداشت و حبس خانگی کردند و قدرت را در دست گرفتند. در نوامبر نظامیان با عبدالله حمدوک، نخست وزیر دولت انتقالی به توافق رسیدند. این توافق اما مانع اعتراضات مردمی نشد.

معترضان از زمان توافق دوباره حمدوک با نظامیان تا به حال حداقل ده بار به خیابان آمده‌اند. بر اساس اعلام انجمن پزشکان سودان، یکی از سازماندهندگان اعتراضات مردمی، تنها در اعتراضات اخیر حداقل ۴۷ تن به ضرب گلوله ماموران حکومتی کشته شده‌اند. معترضان خواستار کناره‌گیری نظامیان از قدرت هستند.