ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که این حملات پاسخ فوری به تلاش حوثی‌های یمن برای انتقال سلاح بوده است. سخنگوی نیروهای ائتلاف ادعا کرد که حسن ایرلو، از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران و سفیر ایران که در اثر ابتلا به کرونا جان باخت، فرماندهی نیروهای حوثی در یمن را به عهده داشت.

ائتلاف نظامی به رهبری عربستان  روز یکشنبه پنجم دی در بیانیه‌ای اعلام کرد:

«عملیات در صنعا پاسخی فوری به تلاش برای انتقال سلاح از اردوگاه التشریفات در صنعا بود.»

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، ترکی المالکی، سخنگوی نیروهای ائتلاف عربی در یک نشست خبری در ریاض گفت:

«حسن ایرلو، سفیر ایران نزد حوثی‌ها عملیات نظامی در یمن را فرماندهی می‌کرد.»

المالکی در ادامه اظهاراتش با نشان دادن تصاویری ادعا کرد که نیروهای حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن را آموزش می‌دهند. سخنگوی نیروهای ائتلاف گفت:

«حوثی‌ها نمی‌توانند بخشی از راهکار سیاسی در یمن باشند.»

حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ها

شنبه گذشته حوثی‌های یمن عربستان سعودی را هدف دو حمله موشکی قرار دادند که در نتیجه آن سه غیرنظامی از جمله یک کودک و یک زن کشته شدند. یکشنبه عملیات نظامی «گسترده» نیروهای ائتلاف در پاسخ به این حمله موشکی انجام شد.   

نیروهای ائتلاف از دو هفته پیش بمباران‌های هوایی را تشدید کرده. هفته گذشته فرودگاه صنعا هدف بمباران‌های نیروهای ائتلاف عربی قرار گرفت.   

 ائتلاف نظامی به رهبری عربستان روز یکشنبه اعلام کرد که حوثی‌های یمن از آغاز جنگ در سال ۲۰۱۵، ۴۳۰ موشک بالستیک و ۸۵۱ پهپاد مسلح به عربستان سعودی شلیک کرده است که منجر به کشته شدن ۵۹ غیرنظامی سعودی شده است.

ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف سعودی گفت حوثی‌های یمن از فرودگاه صنعا به عنوان پایگاهی برای حمله به پادشاهی سعودی استفاده می‌کنند. سازمان‌های حقوق بشری اعلام کردند در اثر این بمباران‌ها، زیرساخت‌های فرودگاه صنعا آسیب دیده و ارسال کمک‌های انسانی به شمال یمن متوقف شده است.

عربستان سعودی از سوی متحدان غربی برای رفع محاصره بنادر و فرودگاه‌های صنعا تحت فشار است. سازمان ملل متحد از همه طرف‌ها می‌خواهد که از فرصت‌ها برای صلح در یمن استفاده کنند. یکی از شرایط حوثی‌ها برای آغاز گفت‌وگوهای آتش‌بس رفع محاصره است.

المالکی در نشست خبری خود محاصره یمن را رد کرد و ادعا کرد فرودگاه صنعا برای پروازهای سازمان ملل و سازمان‌های بشردوستانه باز است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که جنگ یمن تا پایان سال به طور مستقیم و غیرمستقیم به کشته شدن ۳۷۷ هزار نفر منجر شده است.

حوثی‌های یمن می‌گویند در حال پیشروی در استان‌های مأرب و الجوف هستند. تسلط بر این مناطق، ذخایر عظیم نفتی را در اختیار نیروهای انصارالله قرار خواهد داد.

بیشتر بخوانید: