وزارت بهداشت و درمان ایران مدعی است که وضعیت در تمامی مناطق ایران «زرد» و «آبی» است و هیچ نقطه «پرخطری» به لحاظ همه گیری کووید ۱۹ وجود ندارد. کم خطر بودن همه مناطق اما به معنای این نیست که موج‌های همه‌گیری با افزایش نرخ واکسیناسیون به پایان رسیده است.

آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن علمی بیماری‌های عفونی و گرمسیری و مدیر گروه تحقیقاتی انستیتو پاستور ایران هشدار داده است پیک ششم همه گیری تا یک ماه آینده به ایران می‌رسد.

او به خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، گفت:

به نظر می‌رسد تا دو سه هفته دیگر، رشد بسیار بالایی در کرونا خواهیم داشت. احتمالا تا بهمن ماه وارد پیک بعدی کرونا یعنی پیک ششم خواهیم شد.

به گفته رمضانی به این دلیل که این ویروس بسیار مسری است، «تعداد زیادی از افراد ناگهان آلوده می‌شوند و احتمال اینکه موارد بستری و آی سی یو بالا برود وجود دارد».

او با بیان اینکه «احتمال عفونت در سویه اومیکرون زیاد است»، احتمال داد در صورت بروز پیک ششم شمار بیماران بدحال بیشتر باشد اما مرگ کاهش یابد.

رمضانی به ستاد مقابله با کرونا توصیه کرد برای کنترل سویه اومیکرون مدارسی که باز هستند، برای مدتی بسته و غیرحضوری شوند. او گفت:

دوباره برخی از محدودیت‌ها باید برگردد، زیرا باتوجه به واکسینه نشدن افراد زیر ۱۲ سال نگران آن‌ها هستیم. نمی‌گویم همه به دورکاری برگردند اما باید جلوی مراسم‌ها و تجمعات بزرگ گرفته شود.

وزارت آموزش و پرورش و ستاد مقابله با کرونا تا به حال با تعطیلی موقت دوباره مدارس موافقت نکرده اند. بر اساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و درمان، مدارس در رتبه سوم فهرست رعایت نکردن دستورالعمل‌های مرتبط با کنترل چرخه انتقال کرونا قرار دارند.

این وزارتخانه متناسب نبودن فضای کلاس‌ها با تعداد دانش‌آموزان (پذیرش بیش از حد ظرفیت)، عدم رعایت فاصله‌گذاری مناسب بین دانش‌آموزان، عدم رعایت چیدمان صندلی بر اساس فاصله، عدم رعایت استفاده از ماسک در بین دانش‌آموزان و کارکنان مدارس، فراهم نبودن شرایط مناسب برای تهویه و جریان هوا در کلاس‌ها و تجمع والدین در مقابل ورودی و خروجی مقابل مدرسه‌ها را از جمله مهم‌ترین چالش‌های مهم و پرخطر در مدارس برشمرده است.

ستاد مقابله با کرونا تا به امروز به رغم هشدار کارشناسان سلامت و فعالان صنفی معلمان نسبت به خطرات حضور دانش‌آموزان در مدرسه‌ها، تصمیم به تعطیلی مدارس نگرفته و تنها ورود گردشگران از مرزهای زمینی و آبی را به صورت کامل مسدود کرده است.

علی اصغر شالبافان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ۵ دی گفت:

ورود گردشگر خارجی به استثناء ۱۲ کشور فقط از مرز هوایی امکان‌پذیر شده و مرزهای زمینی و دریایی همچنان به روی گردشگران بسته است.

ستاد مقابله با کرونا در در آخرین تصمیم که از چهارم دی ماه ۱۴۰۰ به اجرا گذاشته است، ورود مستقیم و غیرمستقیم مسافر از هشت کشور آفریقایی از جمله بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی، لسوتو، زیمبابوه، مالاوی و آفریقای جنوبی و چهار کشور اروپایی انگلیس، فرانسه، نروژ و دانمارک را به مدت ۱۵ روز ممنوع کرد.

وزارت بهداشت و درمان ایران تا به حال ابتلای ۱۴ نفر به سویه جهش یافته اومیکرون را تأیید کرده است.