به گزارش خبرگزاری فرانسه، مطان لعمامره، وزیر امور خارجه الجزایر سهشنبه شب ۲ شهریور / ۲۴ اوت در یک نشست خبری اعلام کرد که الجزایر روابط دیپلماتیک خود را با مراکش، کشور همسایه قطع میکند.
لعمامره در توضیح این اقدام گفت:
«تاریخ نشان داده است که پادشاهی مراکش از انجام اقدامات خصمانه علیه الجزایر دست نمیکشد. سازمانهای امنیتی و تبلیغاتی مراکش جنگی نفرتانگیز علیه الجزایر، مردم و رهبران آن بهراه انداختهاند.»
وزیر خارجه الجزایر با اشاره به سخنان یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل علیه الجزایر در سفر خود به مراکش گفت:
«از سال ۱۹۴۸ تاکنون سابقه نداشت که یک وزیر اسرائیلی از یک کشور عربی علیه کشور عربی دیگر سخنان خصمانه بیان کند.»
لاپید در سفر اخیر خود به مراکش گفته بود:
«ما با نگرانیها در مورد نقش الجزایر در منطقه که هرچه بیشتر به ایران نزدیک شده و اکنون نیز علیه پذیرش اسرائیل در اتحادیه آفریقا بهعنوان عضو ناظر به تکاپو افتاده، همراه هستیم.»
مطان لعمامره اما قول داد که قطع روابط دیپلماتیک با مراکش «بر شهروندان دو کشور تأثیر نخواهد گذاشت» و «بخش کنسولی بهطور عادی به فعالیت خود ادامه خواهد داد».
وزارت خارجه مراکش به اظهارات وزیر امور خارجه الجزایر پاسخ داد و در بیانیهای از تصمیم این کشور ابراز تأسف کرد.
وزارت امور خارجه مراکش در بیانیه خود تصمیم الجزایر را براساس «بهانههای اشتباه و حتی پوچ» دانست و گفت:
«مراکش از این تصمیم کاملاً غیرموجه و – با توجه به تشدید تنش در هفتههای اخیر ـ قابل انتظار، متأسف است.»
این بیانیه افزوده است:
«مراکش، به نوبه خود شریک صادق و وفادار به مردم الجزایر خواهد بود و به فعالیت مسئولانه برای توسعه روابط سالم و پربار ادامه خواهد داد.»
در پایان ماه ژوئیه، محمد ششم، پادشاه مراکش از «تنش» با الجزایر ابراز تأسف کرد و از عبدالمجید تبون، رئیس جمهوری الجزایر دعوت کرد تا برای «پیروزی تدبیر» و «همکاری هماهنگ برای توسعه روابط» تلاش کند.
رئیس جمهوری الجزایر ۲۷ مرداد / ۱۸ اوت اعلام کرد که میخواهد روابط خود با رباط را مورد «بازبینی» قرار دهد. تبون مراکش را متهم کرد که در آتشسوزیهای مهلکی که شمال الجزایر را ویران کرد و دستکم ۹۰ کشته برجای گذاشت، دست داشته است.
روابط دو کشور همچنین در هفتههای اخیر به ویژه به دلیل مسئله صحرای غربی رو به وخامت گذاشت.
عادیسازی روابط دیپلماتیک بین مراکش و اسرائیل، در مقابل بهرسمیت شناختن «حاکمیت» مراکش بر صحرای غربی از سوی آمریکا، تنشها را با الجزایر، که از فلسطین حمایت میکند، بیشتر کرده است.
روابط دیپلماتیک الجزایر و مراکش برای اولین بار در ۷ مارس ۱۹۷۶ از سوی مراکش قطع شد. در آن زمان الجزایر جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را که از سوی جبهه پولیساریو اعلام شده بود بهرسمیت شناخت. جبهه پولیساریو داعیه حکومت بر صحرای غربی را دارد.