معاون مأموریت سازمان ملل متحد در لیبی، جمعه شب پس از مذاکرات یک هفته‌ای در نزدیکی ژنو اعلام کرد مذاکرات تحت حمایت سازمان ملل با هدف زمینه‌سازی برای انتخابات آزاد در لیبی در اواخر دسامبر، موفق به یافتن نقاط مشترک نشده است.

رایسدون زنگنا، دستیار دبیرکل و هماهنگ کننده مأموریت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی (UNSMIL) ، از شرکت‌کنندگان خواست که تلاش خود را ادامه دهند. او گفت‌وگوها را «داغ» توصیف کرد که با تهدیدهایی برای خروج از مذاکرات همراه بود.

زنگنا در جلسه اختتامیه گفت:

«مردم لیبی مطمئناً احساس ناامیدی می‌كنند زیرا همچنان آرزو دارند كه از فرصت دموكراتیک خود در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان در ۲۴ دسامبر استفاده كنند.»

او گفت:

«این امر برای اعتبار مجمع گفت‌وگوی سیاسی لیبی خوب نیست. من شما را تشویق می‌کنم که به گفت‌وگو بین خود ادامه دهید تا به یک مصالحه عملی برسید که اتحادتان را تقویت کند.»

این گفت‌وگوها در هتلی در حدود ۱۵ کیلومتری ژنو برگزار شد. انتظار می‌رفت که بنیان‌های قانونی لازم برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمان تا اول ژوئیه ایجاد شود.

اما نمایندگان و مقامات سازمان ملل متحد گفتند که نمی‌توانند در مورد چندین پیشنهاد به توافق برسند و سازمان‌دهندگان را وادار به تمدید مذاکرات برنامه‌ریزی شده برای مدت چهار روز کردند.

انتخابات آزاد، گام مهمی در تلاش‌های بین‌المللی برای ایجاد ثبات در لیبی است.

لیبی، واقع در شمال آفریقا، تولیدکننده بزرگ نفت، از سال ۲۰۱۱ که حکومت معمر قذافی با حمایت ناتو سقوط کرد گرفتار جنگ داخلی شد. در این کشور دو دولت موازی به‌وجود آمد: دولت وفاق ملی در طرابلس (غرب لیبی) که در جهان و سازمان ملل به‌رسمیت شناخته شده و دولت «خلیفه حفتر»، ژنرال بازنشسته ارتش در شرق این کشور.

گفت‌وگوهای سوئیس به دنبال کنفرانس بین‌المللی لیبی صورت گرفت که هفته گذشته در برلین برگزار شد.

یان کوبیس، نماینده سازمان ملل در لیبی، روز دوشنبه گفت که ترک سوئیس بدون اتخاذ تصمیم در این هفته، گزینه‌ای نیست که پیش‌بینی شده باشد.

روز پنجشنبه، كوبیس جلسه را «دشوار» توصیف كرد و از نمایندگان خواست از «بی‌احترامی و حملات شخصی» خودداری كنند.

الهام سعودی، عضو LPDF روز جمعه به رویترز گفت:

«این نتیجه‌ای نیست که بسیاری از ما امیدوار بودیم بگیریم، اما با توجه به گزینه‌هایی که روی میز بود و عدم توانایی رهبری مأموریت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی برای ادامه گفت‌وگوها، قابل قبول است.»

او گفت:

«این نتیجه فقط جنگ را به تأخیر می‌اندازد، اما مساله را حل نمی‌کند. بیایید منافع لیبی و لیبیایی‌ها را که شایسته انتخابات هستند به یاد بیاوریم.»

روند صلح به رهبری سازمان ملل متحد، تابستان گذشته پس از توقف درگیری میان جناح‌های رقیب، باعث ایجاد آتش‌بس و سپس تشکیل دولت وحدت شد.

حرکت به سمت یک راه‌حل سیاسی در لیبی، پس از شکیت حملات ۱۴ ماهه خلیفه حفتر به طرابلس در تابستان گذشته تسریع شد.

آتش‌بس رسمی در ماه اکتبر به ثمر رسید و ماه بعد، شرکت‌کنندگان در گفت‌وگوی صلح سازمان ملل، تاریخ انتخابات را تعیین کردند و توافق کردند که دولت موقت جدید ایجاد کنند.

با این حال، بسیاری از گروه‌های مسلح همچنان در لیبی قدرت دارند.

در حملات به طرابلس، حفتر مورد حمایت امارات متحده عربی، روسیه و مصر بود. دولت طرابلس که از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شده بود، توسط ترکیه پشتیبانی می‌شد که در نهایت به آن کمک کرد تا حملات را دفع کند.