محمدمهدی حاجمحمدی، رئیس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و ترتبیتی کشور، روز جمعه ۷ خرداد با انتشار عکسی در حساب کاربری توییترش، نوشت ضمن بازدید از زندان بوشهر، با سپیده قلیان، فعال مدنی و حامی کارگران دیدار کرده است.
رئیس سازمان زندانها ادعا کرد که شخصا «پیگیر وضعیت سپیده قلیان» شده و او از «شرایط و امکانات در اختیارش راضی بود» و از «شیرینیهایی که خودش در زندان پخته را تعارف میکرد». رئیس سازمان زندانها همچنین تاکید کرد که سپیده قلیان از «بابت سختی رفت و آمد خانوادهاش نگران بود».
سپیده قلیان که در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان بوشهر سپری میکند، روز گذشته (یکشنبه ۹ خرداد) با انتشار نامهای از زندن بوشهر با صدای خودش در پاسخ به ادعاهای محمدمهدی حاجمحمدی، رئیس سازمان زندانها یادآور شد که فساد در قوه قضائیه بر کسی پوشیده نیست.
فایل صوتی صحبتهای سپیده قلیان در پاسخ به رئیس سازمان زندانها را بشنوید:
سپیده قلیان در پاسخ به پیگیری او توسط رئیس سازمان زندانها و تعارف شیرینی گفته:
«گفتهاید شخصا پیگیر حال من بودهاید و از اینکه به شما شیرینی تعارف شده به نتایج دلخواه خود رسیدهاید. بهتر است قبل از اینکه بروم سر اصل ماجرا چند نکته را به شما یادآوری کنم. اولا من به تنهایی آن شیرینیها را نپختهام، بلکه حاصل کار و تلاش زندانیان زنی بود که به صورت شورایی یک کارگاه را اداره میکنند تا تلخی حبس ناعادلانهشان را کمی برای خود شیرین کنند. رضایتمندی اعضای کارگاه پنگ نیز به این خاطر بود که شیرینیپزی برای آنها تمرین خواهرانگی و همبستگیای تبدیل شده که با هر ابزاری از آنها گرفته شده است.»
سپیده قلیان در صحبتهایش به یکی از اعضای شیرینیپزی زندان بوشهر به نام «محبوبه رضایی» اشاره میکند، یک زندانی سیاسی با حکم دو سال و شش ماه حبس که به گفته او بر اساس ابلاغیه دادگاه، به صورت رسمی از حق مرخصی محروم شده است.
سپیده قلیان در پاسخ به نگرانیهای مطرح شده توسط رئیس سازمان زندانها در خصوص سختی و مسافت طولانی خانواده برای دیدار با او، همچنان مطالبات کارگران هفت تپه را به پرسش میگذارد:
«در اولین و آخرین مکاتبهام از شما میخواهم به جای اینکه بعد از دو سال نگران وضعیت من و خانوادهام شوید یا به کیلومترهایی که آنها طی میکنند فکر کنید، برگردیم به سوال اصلی: امید اسدبیگی کجاست؟ همدستان غارتگر هفتتپه کجا هستند؟ فساد قوه قضاییه بر ما پوشیده نیست.»
سپیده قلیان یادآور میشود که پس از دو سال مطالبات آنها همچنان به قوت خود باقی مانده است و به گفته او «این فساد با هیچ رنگی پاکشدنی نیست.»
او در بخش دیگری از سخنانش به شکایت مقامها و مسئولان نهادهای امنیتی درباره خودش میپردازند:
«در جریان دیدارهای قبلی با مقامات، نهادهای امنیتی همیشه شاکی بودند و میپرسیدند که چرا به سمت آنها تف انداختهام، چرا قاضی ناظر بر زندان را سیلی زدهام، چرا نماینده دادستان را با تنها سلاحم که کفشِ پایم بود کتک زدم. جواب سوالتان را اینجا میدهم، مرز ما با کسی که در سفرش به سنندج اعلام میکند “الگوی ما در زندانبانی لاجوردی است” کاملا مشخص است. حتما در دیدار بعدی به جای تعارف شیرینیهای کارگاه پنگ به سمتتان مشت و لگد پرتاب خواهم کرد. پنگ در گویش بوشهری به معنی خوشه خرما است. مردمان جنوب همواره در طول تاریخ رنجهایشان را به نخل و تزکیههایشان را به خوشه خرما سپردهاند.»
اشاره سپیده قلیان به سید اسدالله لاجوردی، رئیس پیشین زندان اوین و دادستان انقلاب تهران در دهه شصت است. او از چهرههای تندروی جمهوری اسلامی بود که نقش مهمی در اعدامهای پس از انقلاب داشت و به بد رفتاری با زندانیان شناخته میشد. محمدمهدی حاجمحمدی، رئیس سازمان زندانهای ایران نیز عکسی از لاجوردی را به عنوان کسی که الگوی او در شیوه ریاست بر زندانهاست، در تصویر پس زمینه حساب توییتر شخصیاش قرار داده است.
رئیس سازمان زندانها ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ در دیدار با ماموستا رستمی امام جمعه سنندج و نماینده کردستان در مجلس خبرگان رهبری گفته بود «الگوی ما در زندانبانی شهید لاجوردی است.»
سپیده قلیان در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۹۷ همراه با دستکم ۱۹ تن از جمله تمامی اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفتتپه، چند فعال کارگری و تعدادی از شاغلین و مدیران شرکت که جهت پیگیری وضعیت بازداشتشدگان در پلیس امنیت حاضر شده بودند، در محل پلیس امنیت شوش بازداشت شد و در تاریخ ۲۷ آذرماه همان سال با قرار وثیقه آزاد شده بود.
قلیان در تاریخ یکم تیرماه ۱۳۹۹ پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت پنج ساله راهی زندان شد.
این زندانی سیاسی، به دلیل حمایت از اعتراضهای کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در تاریخ ۲۳ آذر ۹۸ توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۵ سال حبس قطعی محکوم شد. او که در حال سپری کردن مدت زمان حبس خود در زندان اوین بود، روز چهارشنبه ۲۰ اسفندماه ۱۳۹۹ با «دستبند و پابند» به زندان بوشهر تبعید شد و قبل از انتقال به زندان، در شهر بوشهر به عنوان مجرم او را در خیابانهای شهر گرداندند.
مسئولان زندان ابتدا به سپیده قلیان گفته بودند او را به زندان سپیدار اهواز منتقل خواهند کرد، زیرا خانواده او ساکن دزفول هستند و برای ملاقات حضوری دچار مشکل هستند. اما با تبعید او به زندان بوشهر، علاوه بر زیر پا گذاشتن ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مبنی بر این که زندانی باید دوران محکومیت خود را در شهر محل اقامتش سپری کند، بلکه شرایط امکان ملاقات خانواده سپیده قلیان را به مراتب دشوارتر از قبل کردند.
انسانی به تمام معنا
رضا / 31 May 2021
خدا يار وياور دختر شجاع ما،به اميد خدا شرايط به گونه اي پيش برود كه اين چنين زنان بزرگي براي مسئوليتهاي بزرگ در خدمت جامعه باشند ،بسيار شجاعانه و با صلابت پاسخ داده بود، آفرين،
طاهر / 31 May 2021