چهار منبع آگاه به رویترز گفته‌اند که کنفرانس جمع‌آوری کمک مالی برای بحران انسانی در یمن به میزبانی سوئد و سوئیس اوایل ماه مارس سال جاری برگزار می‌شود.

کارزار مورد حمایت سازمان ملل متحد برای اهداکنندگان بین‌المللی کمک‌ها به یمن در ژوئن گذشته به هدف ۲,۴ میلیارد دلار نرسید و تنها ۱,۳ میلیارد دلار برای آن‌چه سازمان ملل بزرگترین عملیات بشردوستانه جهان توصیف کرد، جمع‌آوری شد.

جنگِ تقریباً شش ساله بین دولت یمن با حمایت ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی و شیعیان حوثی‌ همسو با ایران فروپاشی اقتصادی این کشور را در پی داشته است به‌طوری‌که ۸۰ درصد مردم به کمک نیاز دارند و میلیون‌ها یمنی به مرز قحطی و گرسنگی رسیده‌اند.

سال گذشته برای نخستین بار در دو سال قبل از آن، بار دیگر شرایط اضطراری گرسنگی در یمن ظاهر شد، زیرا همه‌گیری بیماری کرونا، سقوط واریز کمک‌های مالی و کمبود بودجه، وضعیت را بدتر کرد.

چهار منبع آگاه اعلام کردند که تاریخ پیشنهادی برای کنفرانس جدید حامیان مالی یمن اول مارس است، اما تعیین میزان و برنامه‌های هدف‌گذاری‌شده هنوز نهایی نشده است. عربستان سعودی سال گذشته سازمان‌دهنده جمع‌آوری کمک‌های مالی بود.

دفتر عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن اعلام کرد که تیم تیموثی لندرکینگ، نماینده ویژه جدید آمریکا در امور یمن، پنج‌شنبه ۱۱ فوریه / ۲۳ بهمن با رئیس‌جمهوریِ دولت به‌رسمیت شناخته‌شده بین‌المللی یمن درباره احتمال برگزاری کنفرانس اهداکنندگان صحبت کرد.

سازمان ملل می‌گوید، طرح واکنش بشردوستانه ۲۰۲۰ برای یمن تنها ۱,۹ میلیارد دلار از ۳,۴ میلیارد دلار مورد نیاز را جمع‌آوری کرد. این کمبود بودجه باعث شد تا سازمان ملل و سایر نهادهای امدادی برنامه‌های مختلف کمک در یمن را کاهش دهند و یا تعطیل کنند.

مارک لوکاک، رئیس بخش کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در ماه ژانویه گفت بیشترین کسری بودجه سال گذشته به این دلیل بود که اهداکنندگان خلیج فارس مقدار بسیار کمتری کمک کردند و افزود هدف برای سال ۲۰۲۱ احتمالاً همان ۳,۴ میلیارد دلار سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

نهادهای وابسته به سازمان ملل جمعه ۱۲ فوریه / ۲۴ آبان با انتشار گزارش مشترکی اعلام کردند که از هر شش کودک یمنی، دست‌کم یک کودک از سوءتغذیه رنج می‌برد و در خطر مرگ قرار دارد. این گزارش افزود، احتمالاً نزدیک به ۲,۳ میلیون کودک زیر پنج سال در سال ۲۰۲۱ از سوء تغذیه حاد در یمن رنج خواهند برد و انتظار می‌رود ۴۰۰ هزار نفر از آن‌ها دچار سوء تغذیه حاد شوند. در این گزارش همچنین گفته شد که به دلیل آن‌که حامیان مالی یمن به تعهدات مالی خود در قبال این کشور عمل نکرده‌‌اند، منابع مالی کافی برای امدادرسانی به شهروندان یمنی در دسترس نیست.

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) نیز پیش از این در گزارشی اعلام کرده بود که حدود ۱۲ میلیون کودک یمنی از اقلام غذایی کافی، مواد بهداشتی و آب پاکیزه و فضای آموزشی محروم‌اند.

مقامات سازمان ملل در تلاش‌اند تا آتش‌بس دائمی برقرار و گفت‌وگوهای صلحِ متوقف‌شده در یمن آغاز شود.

حوثی‌ها که در اواخر سال ۲۰۱۴ دولت عبد ربه منصور هادی را از صنعا، پایتخت یمن بیرون راندند، اکنون شمال این کشور را در اختیار دارد. در روزهای اخیر حوثی‌ها چند حمله موشکی و پهپادی به خاک عربستان سعودی انجام دادند.