ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت شامگاه دوشنبه ۱۳ بهمن در برنامه تلویزیونی گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر گفت:

«در ۱۵ روز گذشته میزان تردد در جاده‌های کشور به بیش از ۲۴ میلیون تردد افزایش یافته که در مقایسه با سال گذشته دو درصد رشد پیدا کرده است و این نگرانی‌های ما را بیشتر می‌کند.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد که استفاده از ماسک کم هزینه‌ترین راه مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا است و با این‌حال رعایت‌های پروتکل‌های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک در ایران کاهش یافته است. حریرچی گفت:

«دو ماه آینده بسیار حساس است، باید سعی کنیم سیر نزولی، نزولی‌تر شود در غیر این‌صورت باید منتظر عواقب بسیار ناگوار و شومی در افزایش فوتی‌های کرونا باشیم.»

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته براساس معیارهای قطعی تشخیصی ۶ هزار و ۵۹۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شدند که از میان آن‌ها ۸۱۷ نفر به دلیل ابتلا به موارد حاد کووید-۱۹ می‌بایست در بیمارستان‌ها بستری شوند.  بر همین اساس با فوت ۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کویید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان‌کرونا در کشور به ۵۸ هزار و ۳۸ نفر رسیده است.

کرونا در ایران: رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به ویژه فاصله فیزیکی کاهش یافته است

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه مصاحبه با شبکه خبر گفت:

«آمارها نشان می دهند که تردد افراد پیاده امسال به نسبت سال گذشته که کرونا وجود نداشته ۴ درصد کاهش یافته در حالی که این ۴ درصد به هیچ وجه قابل قبول نیست، زیرا کاهش تردد افراد پیاده در کشور در برخی از زمان‌ها به ۲۵ درصد نیز کاهش پیدا کرده است.»

ایرج حریرچی در ادامه افزود:

«در حالی که ما نگران تردد خودرو و افراد پیاده هستیم رفتن به کوه‌های شمال تهران ۳.۵ برابر شده است.»

معاون وزیر بهداشت با تأکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت:

هرچه رعایت پروتکل‌ها بیشتر شود میزان فوتی‌ها و بستری‌های ما کمتر و هر چه پروتکل‌ها کمتر رعایت شود میزان مراجعات سرپایی، بستری و فوتی‌ها بیشتر می‌شود.»

حریرچی پیش‌بینی کرد که در این‌صورت میزان جانباختگان کرونا در فروردین و اردیبهشت به حدود ۳۰ نفر در روز کاهش یابد.  

 بر اساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت ۱۸ شهرستان کشور در وضعیت نارنجی، ۱۲۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۰۶ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

 شهرستان‌های‌های نارنجی در استان های شمالی آمل، بابل، بابلسر، بهشهر، تنکابن، جویبار، چالوس، رامسر، ساری، فریدونکنار، قائمشهر، محمودآباد، نکا، نور و نوشهر در مازندران و صومعه سرا، رودسر و لاهیجان در گیلان هستند.

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد تردد از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد در همه شهرهای کشور ممنوع است. همچنین در شهرهای آبی حداکثر تعداد حاضران در جلسات ۵۰ نفر و در شهرهای زرد ۳۰ نفر است.