همهگیری ویروس کرونا عربستان سعودی را وادار کرد تولید نفت خام خود را بیش از میزان توافق شده کاهش دهد. قیمت نفت در بازارهای جهانی به بالاترین حد خود از فوریه ۲۰۲۰ تاکنون رسید. توقیف نفتکش کره جنوبی هم در افزایش قیمت نفت در بازار بیتأثیر نبود.
وزیر انرژی عربستان سعودی از آمادگی این کشور برای کاهش داوطلبانه تولید نفت تا روزانه یک میلیون بشکه خبر داد. عبدالعزیز بنسلمان روز گذشته در نشست خبری پایان سیزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موسوم به اوپک پلاس که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت:
«ما به حمایت از بازارهای جهانی و صنعت نفت ادامه میدهیم، ما حافظ این صنعت هستیم. عربستان در ماههای فوریه و مارس سال ۲۰۲۱ میلادی روزانه تا یک میلیون بشکه کاهش داوطلبانه تولید نفت خواهد داشت. این اقدام عربستان برای حمایت از اقتصاد کشورمان و ائتلاف اوپک پلاس خواهد بود.»
به گزارش خبرگزاری رویترز چهارشنبه ۶ ژانویه / ۲۷ دی قیمت نفت برنت حدود یک درصد افزایش یافت و در بازارهای جهانی به قیمت ۵۴ دلار و ۹ سنت به ازای هر بشکه معامله شد. این بالاترین قیمت نفت برنت از فوریه ۲۰۲۰ تاکنون است.
بر همین اساس قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با افزایش ۴,۶ درصد به ۵۰ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید.
وزیران نفت و انرژی ائتلاف اوپک پلاس ضمن ارائه مجوز مجموع افزایش تولید روزانه ۱۵۰ هزار بشکهای به روسیه و قزاقستان برای ماههای فوریه و مارس، بر سر رقم کاهش تولید روزانه ۷ میلیون و ۱۲۵ هزار بشکهای برای ماه فوریه و ۷ میلیون و ۵۰ هزار بشکه برای ماه مارس به توافق رسیدند.
همهگیری ویروس کرونا، اقتصاد جهانی را تحت تأثیر قرار داده است. تولیدکنندگان نفت در تلاشاند با کاهش میزان تولید مانع از سقوط قیمت نفت در بازارهای جهانی شوند.
رویترز مینویسد توقیف نفتکش کره جنوبی توسط سپاه پاسداران در تنگه هرمز هم در افزایش قیمت نفت بیتأثیر نبود.
دوشنبه ۱۵ دی سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای از توقیف یک فروند نفتکش کره جنوبی با نام تجاری هانکوک چیمی خبر داد. بر این اساس این شناور از مبداء بندرالجبیل عربستان سعودی عازم بمبئی هند بود که در خلیج فارس به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توقیف شد. سپاه پاسداران در ادامه این اطلاعیه نوشته است کشتی توقیفشده حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن اتانول بوده و خدمههای آن که در بازداشت سپاه پاسداراناند از ملیتهای کره، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند. کشتی هانکوک چیمی در بندرعباس پهلو گرفته و قرار است پرونده آن به مراجع قضایی تحویل داده شود.
ایالات متحده آمریکا ایران را متهم کرده که برای آزادسازی منابع مالی مسدودشدهاش در کره جنوبی این نفتکش را توقیف کرده است. ایران اما این اتهام را نمیپذیرد.
بیشتر بخوانید: