پس از انتشار اخباری مبنی بر فراخواندن دوباره نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی بریتانیایی به دادگاه انقلاب، وزارت امور خارجه بریتانیا، حمید بعیدینژاد، سفیر ایران در این کشور را احضار کرد.
بر پایه اطلاعیهای که در سایت وزارت امور خارجه بریتانیا در همین خصوص منتشر شده، توماس درو، مدیر کل دفتر خاورمیانه، آفریقای شمالی، افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه، ضمن ابلاغ مراتب نگرانی شدید کشورش درباره پرونده نازنین زاغری به سفیر ایران در لندن، خواستار پایان یافتن بازداشت خودسرانه این شهروند دوتابعیتی شد.
در این اطلاعیه همچنین با تأکید بر «رفتار ناعادلانه و غیرقابل قبول» ایران با زاغری، آمده است:
«ایران با اقدامات خود در قبال نازنین، وجهه خود را بیش از پیش لکهدار میکند. وقت آن است که به بازداشت خودسرانه او و دیگر شهروندان دو تابعیتی بریتانیا که در ایران تحت بازداشت هستند، پایان دهد.»
نازنین زاغری-رتکلیف که در حال حاضر در خانه والدین خود در غرب تهران در حبس خانگی به سر میبرد، قرار است دوشنبه آینده، ۱۲ آبان ماه، در دادگاهی به ریاست ابوالقاسم صلواتی حاضر شود.
ریچارد رتکلیف، همسر نازنین زاغری با اعلام خبر احضار مجدد همسرش به دادگاه، گفته که مأموران به این زندانی سیاسی اعلام کردهاند وسایل خود را جمع کرده و برای بازگشت به زندان آماده باشد.
این زندانی دو تابعیتی که در حال حاضر دوران محکومیت پنج ساله خود را میگذراند، اواسط شهریورماه ۹۹ هم به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب احضار شده بود.
بیشتر بخوانید: احضار نازنین زاغری به دادگاه و صدور کیفرخواست جدید علیه او
زاغری که از ۲۷ اسفند ۹۸ به علت شیوع ویروس کرونا، از زندان اوین به مرخصی اعزام شده و در حصر خانگی به سر میبرد، در روز دوم مهرماه امسال و بهدنبال اعمال فشار سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بر او و خانوادهاش، از این نهاد امنیتی به دادستانی تهران شکایت کرد.
او در شکایت خود تأکید کرده بود که ماموران سپاه مدعی شدهاند که او قصد دستکاری پابند الکترونیکی خود را داشته است. این زندانی دو تابعیتی که پس از مرخصی از اوین، ناگزیر به حمل پابند الکترونیکی شده و فقط میتواند تا محدوده ۳۰۰ متری از خانه والدینش دور شود، در شکایتنامه خود نوشته بود وظیفه کنترل پابند الکترونیکی با دادستانی است و نه با سپاه پاسداران.
مسأله بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی بریتانیا به ایران و ارتباط آن با تداوم حبس و پروندهسازی برای نازنین زاغری از جمله موضوعاتی است که در سالهای گذشته همواره مطرح بوده است. موضوعی که مقامهای ایرانی بارها بهصورت رسمی آن را رد کردهاند.
همچنین دومینک راب، وزیر امور خارجه بریتانیا هم پیشتر از عدم ارتباط پرونده نازنین زاغری با پرونده بدهی بریتانیا به ایران خبر داده و گفته بود این دو پرونده به موازات هم جریان دارند، اما به یکدیگر مربوط نیستند.
گاردین اما یکم مهرماه ۹۸ نوشته بود که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفته بریتانیا پیشنهاد داده بود که در ازای آزادی نازنین زاغری بدهکاری ۴۰ ساله این کشور به جمهوری اسلامی را خواهد پرداخت اما چون این کار را نکرده، زاغری در زندان مانده است.
بریتانیا ۱۵ شهریور امسال بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی خود را به ایران پذیرفت. براساس گزارشها ایران این پول را در سال ۱۹۷۶ برای خرید صدها تانک چیفتن از بریتانیا پرداخت کرده است، اما پس از انقلاب ۱۳۵۷ بخش عمدهای از تانکها تحویل نشده و در نهایت به دولت وقت عراق فروخته شده است.
در همین زمینه:
تانکا رو به اسرائیل فروختن نه عراق، عراق اون موقع تانکای تی 72 رو می خرید که از تمام تانکای بلوک غرب پیشرفته تر بودن احتیاجی به جنس بنجل انگلیسی نداشت
محسن / 30 October 2020