هشتم مارس در سراسر جهان روز جهانی زن برگزار میشود. پیشینه روز جهانی زن به سالهای پیش از جنگ جهانی اول و مبارزه زنان جهان برای برابری و حق رأی میرسد.
پس از مصادره دستاوردهای انقلاب بهمن ۵۷، حکومت اسلامی روز دیگری را به عنوان روز زن و روز مادر تعیین کرد. همزمانی روز زن و روز مادر در ایران تصادفی نیست. بیانگر این مفهوم است که زن به عنوان همسر یک مرد و با مادر شدن هویت پیدا میکند. پیش از انقلاب هم حکومت محمد رضا پهلوی ۲۵ آذر، روز تولد فرح دیبا را به عنوان روز زن مقرر کرده بود.
با اینحال نه حکومت پهلوی و نه حکومت اسلامی، هیچیک نتوانستند با سیاستهایشان روز جهانی زن را مصادره کنند.
سید علی خامنهای، در آستانه روز جهانی زن در پیامی به کنگره «هفت هزار زن شهید کشور» گفت: «زن مسلمان ایرانی، تاریخ جدیدی را پیش چشم زنان جهان گشود و ثابت کرد که میتوان زن بود، عفیف بود، محجّبه و شریف بود»
یک پیام دوگانه و از برخی لحاظ حتی توهینآمیز به زنان دگراندیش که نمیخواهند به هر دلیل تصوری را که روحانیت شیعه از زن دارد، برآورده کنند.
به مناسبت روز جهانی زن، دو ویدیو برگزیدهایم: «میترسم، پس دروغ میگویم» فصلی از فیلم تهمینه میلانی که سالها پیش برای یونیسف ساخته و هرگز در ایران به نمایش درنیامده. خانم تهمینه میلانی در این فیلم خشونت خانگی را مورد بررسی قرار میدهد و مفهوم مذهبی «اخلاق» در متن یک خانواده متعارف ایرانی را تلویحاً به چالش میکشد.
سرود تغییر برای برابری، یا سرود کمپین جنبش زنان با شعر مازیار سمیعی و آهنگ ثمین باغچهبان هم آشناتر از آن است که نیاز به معرفی داشته باشد.
رادیو زمانه روز جهانی زن را به زنان جهان و به همکارانش تبریک میگوید.
سرود تغییر برای برابری، یا سرود کمپین جنبش زنان با شعر مازیار سمیعی و آهنگ ثمین باغچهبان
|