احمد خاتمی، عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان گفت پيام محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران برای درگذشت هوگو چاوز را “زياده‌روی” دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد خاتمی امروز چهارشنبه ۱۶ اسفندماه، در حاشيه پايان سيزدهمين نشست مجلس خبرگان درباره پيام احمدی‌نژاد به‌مناسبت درگذشت رئيس‌جمهور ونزوئلا گفت: “من به صراحت نظرم را اعلام می‌کنم آن‌چه که ايشان در اين پيام گفت زياده‌روی بود .”

وی افزود: “رئيس‌جمهور خودش می‌داند که اين پيام در حوزه‌های دينی عکس‌العمل دارد.”

محمود احمدی‌نژاد در پيامی که امروز به‌مناسبت درگذشت هوگو چاوز رئيس‌جمهور ۵۸ ساله و سوسياليست ونزوئلا منتشر نمود وی را “انسانی عميقاً موحد و مؤمن و پايبند به ارزش‌های انسانی و آسمانی و باورمند به راه انبياء الهی و حاکميت جهانی عدالت و عشق به رهبری صالحان” معرفی کرد.

وی همچنين نوشت: “ترديد ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسيح و تنها باقيمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال ياری خواهد کرد.”

احمد خاتمی: می‌شد يک پيام ديپلماتيک داد و وارد حوزه‌های اعتقادی نشد

احمد خاتمی در ادامه گفت: “می‌شد يک پيام ديپلماتيک داد و وارد حوزه‌های اعتقادی نشد. همتای يک رئيس‌جمهور در يک کشور ديگر از دنيا رفته است و طبيعی است که رئيس‌جمهور ما نيز بايد پيام تسليت بدهد، اما بنده ورود در مباحث اعتقادی در اين پيام را درست نمی‌دانم.”

عضو هيئت رئيسه مجلس خبرگان همچنين گفت: “از ايشان تقاضا می‌کنيم از مواضع چالش‌زا و تنش‌زا پرهيز کند .”

وی تأکيد کرد: “رئيس‌جمهور حق دارد تسليت بگويد، اما ورود در مباحثی که مورد اعتراض است مشکل‌زا خواهد بود.”

پيش از اين نيز يک بار در سفر هوگو چاوز به ايران در سال ١٣٨٨ و ديدار وی از حرم امام رضا، امام هشتم شيعيان در مشهد، بخش‌های از نيروهای حکومتی مذهبی از ديدار يک رئيس‌جمهور سوسياليست از اين حرم که اعتقادی به دين ندارد انتقاد کرده بودند.

افزون بر پيام ويژه محمود احمدی‌نژاد به‌مناسبت مرگ چاوز، هيئت دولت ايران نيز امروز را به همين خاطر عزای عمومی اعلام کرد. اين در حالی است که ديگر مقامات و نهادهای حکومتی پيام يا اظهارنظری در باره مرگ هوگو چاوز نکرده‌اند.

هوگو چاوز پس از مدت‌ها نبرد با بيماری سرطان، بعد از ظهر سه‌شنبه پنجم مارس (۱۵ اسفندماه) به وقت محلی در کاراکاس درگذشت.

چاوز در يک بيمارستان نظامی بستری بود و تمام روز گذشته وضعيت جسمانی نامطمئنی داشت.

رئيس‌جمهور ونزوئلا از ماه ژوئن ۲۰۱۱ با بيماری سرطان دست و پنجه نرم کرد و چند بار نيز در کوبا مورد عمل قرار گرفت اما به‌گفته دولت ونزوئلا، در آخرين ساعات وضعيت جسمانی وی وخيم شد.

او و دولت‌اش يکی از هم‌پيمانان اصلی جمهوری اسلامی ايران در جهان به‌شمار می‌رفتند.