دو نهاد یونیسف و نجات کودکان در گزارش تازهای گفتهاند همهگیری کرونا موجب شده تا میلیونها خانواده با کودکان خود که تاکنون در فقر زندگی نمیکردند فقیر شوند.
صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و صندوق نجات کودکان در گزارش مشترکی که پنجشنبه ۲۷ شهریور / ۱۷ سپتامبر منتشر کردهاند نوشتهاند که از زمان آغاز همهگیری ویروس جدید کرونا بر شمار کودکان فقیر ۱۵۰ میلیون نفر افزوده شده است.
بدین ترتیب شمار کودکانی که در کشورهای با درآمد کم یا متوسط در فقر زندگی میکنند با ۱۵ درصد افزایش به حدود ۱,۲ میلیارد نفر رسیده است.
برای تهیه این گزارش دادههایی از جمله درباره آموزش، نظام بهداشتی یا تغذیه در بیش از ۷۰ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفته است.
هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در اینباره گفت:
«همهگیری ویروس کوویدـ۱۹ و تدابیر محدودکننده برای مقابله با گسترش آن میلیونها کودک را بیشتر در فقر فرو برده است. خانوادههایی که در آستانه خروج از فقر بودند دوباره به فقر کسانده شدهاند، در حالی که دیگران باید با محرومیتهای بیسابقهای دستوپنجه نرم کنند.»
فور با بیان اینکه انتظار میرود با ادامه همهگیری ویروس کوویدـ۱۹ بر شمار کودکان فقیر افزوده شود، تأکید کرد:
«نگرانکنندهترین مسئله این است که ما بیشتر به آغاز بحران نزدیکتر هستیم تا پایان آن.»
یونیسف و صندوق نجات کودکان از دولتهای جهان خواستهاند تا رسیدگی به این مسئله را اولویت اصلی خود قرار دهند.
مدیر اجرایی یونیسف در اواخر ماه مه گذشته هشدار داده بود که توقف خدمات واکسیناسیون در ۶۸ کشور به دلیل شیوع ویروس کوویدـ۱۹ زندگی ۸۰ میلیون کودک زیر یک سال را با خطر مواجه کرده است.
بهگفته او سه چهارم کودکان جهان یعنی ۱,۸ میلیارد کودک در کشورهایی که در راستای تدابیر پیشگیری از شیوع کرونا سیاست قرنطینه را اجرا کردهاند، زندگی میکنند.
یونیسف و صندوق نجات کودکان ۸ خرداد / ۲۸ مه در گزارش مشترکی اعلام کرده بودند که اگر اقدام فوری برای مقابله با اثرات وخیم همهگیری کوویدـ۱۹ صورت نگیرد، تا پایان ۲۰۲۰ به شمار کودکانی که در خانوارهای فقیر زندگی میکنند، ۸۶ میلیون نفر افزوده خواهد شد.
در حال حاضر تعداد موارد ابتلا به کوویدـ۱۹ در جهان از رقم ۳۰ میلیون نفر گذشته است. همزمان شمار قربانیان این ویروس نیز به ۹۵۰ هزار نفر نزدیک شده است. آمریکا، هند، برزیل و روسیه بهترتیب بیشترین شمار مبتلایان را دارند.
بیشتر بخوانید: