فعاليت نيروگاه اتمی بوشهر بار ديگر به خاطر تعمير ژنراتور توربين آن تا روز ۲۸ فوريه متوقف شد.

خبرگزاری روسی ريا نووستی، امروز چهارم اسفندماه اين خبر را به نقل از يک منبع آگاه منتشر کرد.

در گزارش آبان‌ماه آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته ای ايران نيز گفته شده بود: “ايران در جريان بازرسی های آژانس بين المللی انرژی اتمی از نيروگاه اتمی بوشهر در روزهای ۱۶ و ۱۷ فوريه سال ۲۰۱۳ ميلادی به آژانس اطلاع داد که کار رآکتور نيروگاه متوقف شده است.”

آژانس از خارج شدن سوخت از قلب راکتور نيروگاه اتمی بوشهر خبر داده بود.

ايران در اوايل سال جاری ميلادی نيز اعلام کرده بود مجبور به خروج سوخت هسته‌ای از قلب راکتور شده تا آزمايش‌هايی را بر روی آن انجام بدهد. 

يک ديپلمات آژانس در آبان‌ماه به رويترز گفته بود انتقال سوخت از قلب راکتور نيروگاه اتمی بوشهر به مخزن سوخت “ضعيف شده” و اين به معنی اين است که فعاليت نيروگاه متوقف شده است.

اسماعيل کوثری، عضو کميسيون امنيت ملی مجلس ايران گفته بود: شايعات مبنی بر تعطيلی و يا نقص فنی نيروگاه بوشهر کذب محض است

اين در حالی است که روز گذشته اسماعيل کوثری، عضو کميسيون امنيت ملی مجلس ايران گفته بود: “شايعات مبنی بر تعطيلی و يا نقص فنی نيروگاه بوشهر کذب محض است.”

پيش از اين در شهريورماه گذشته ايگور مزنين، رئيس اداره ساخت نيروگاه اتمی در ايران وابسته به شرکت اتم اکسپورت گفته بود اواخر دسامبر سال ۲۰۱۲ (اواسط دی ۱۳۹۱) نيروگاه اتمی بوشهر برای بهره‌برداری به ايران تحويل داده می‌شود.

نيروگاه بوشهر نخستين نيروگاه اتمی ايران است که از ۳۶ سال پيش ساخت آن آغاز شده اما هنوز به‌طور کامل راه‌اندازی نشده است. ايران می‌گويد هدفش از راه‌اندازی نيروگاه بوشهر توليد برق است.

عمليات احداث اين نيروگاه در سال ۱۳۵۵ و در زمان محمدرضا پهلوی، آخرين پادشاه ايران طی قراردادی با کشور آلمان توسط شرکت زيمنس آغاز شد. اما در زمان جنگ ايران و عراق در دهه ۶۰ خورشيدی، آلمان از ادامه همکاری در اين پروژه انصراف داد.

با انصراف آلمان، روسيه از ۱۵ سال پيش کار احداث نيروگاه بوشهر را آغاز کرده اما تاکنون زمان راه‌اندازی کامل اين نيروگاه چندين بار به تعويق افتاده است.

حجم کل قرارداد ساخت اين نيروگاه توسط روسيه حدود يک ميليارد دلار برآورد شده است.