۱۵ فوریه ۲۰۱۳ (۲۷ بهمن ماه) در شهر تروند‌هایم در نروژ به مجید توکلی، دانشجوی دانشگاه امیر کبیر، فعال حقوق بشر و از زندانیان سیاسی، جایزه صلح دانشجویی اهداء شد. یک روز پیش از آن هم به همین مناسبت و برای بزرگداشت تلاش مجید توکلی از پلاکی به نام او در تروند‌هایم پرده‌برداری شد.

مجید توکلی سه بار بازداشت شد. آخرین بار او را در سخنرانی شانزدهم آذر بازداشت کردند و هنگام بازداشت هم به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند. در ۳۰ دی ۱۳۸۸ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به جرم اجتماع و تبانی علیه نظام، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به ریاست جمهوری به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری، پنج  سال محرومیت از فعالیت سیاسی و پنج سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.

مجید توکلی، دانشجوی مبارز

 

خبرگزاری فارس که به نهادهای اطلاعاتی در ایران نزدیک است، عکسی از مجید توکلی با حجاب زنانه را منتشر کرد و مدعی شد که او با لباس مبدل قصد فرار داشته است. پس از انتشار این عکس بود که یک کمپین خودجوش به نام «من هم مجید هستم» در شبکه‌‌های اجتماعی به راه افتاد و مردان ایرانی برای همبستگی با مجید توکلی حجاب اسلامی بر سر کردند و عکس‌هایشان را انتشار دادند.

مجید توکلی در ۲ خرداد ۱۳۸۹ (۲۳ مه۲۰۱۰) پس از اعتصاب غذای جعفر پناهی دست به اعتصاب غذا زد، اما پس از مدتی مجبور شد اعتصابش را بشکند. او در اعتراض به اعدام فرزاد کمانگر نامه نوشت و این نامه را در روز دانشجو به طور مخفیانه از زندان خارج کرد و منتشر ساخت و به این دلیل به انفرادی افتاد و محکومیتش به ده سال افزایش یافت.

در سال ۲۰۰۹ جایزه حقوق بشری «هومو هومینی» به مجید توکلی اهداء شد.

جواد منتظری (Javad Montazeri)  از مراسم رونمایی از پلاک مجید توکلی در شهر تروند‌هایم در نروژ فیلمی تهیه کرده است که اکنون مقابل دیدگان شما قرار دارد.

در این مراسم نیما دارابی، فعال دانشجویی و خانم تووه ماریه پاشه، مدیر عفو بین‌الملل در شهر تورندهایم سخنانی گفتند و همچنین روژمان پیری، موسیقیدان و آهنگساز قطعاتی از ساخته‌هایش را اجرا کرد.