براساس آخرین آمار رسمی در ایران، بحران شیوع ویروس جدید کرونا در کشور روزبه‌روز شدت بیشتری می‌گیرد. در شبانه روز گذشته شمار جان‌باختگان کرونا بی‌سابقه بوده است. ۱۹ استان کشور در وضعیت هشدار و قرمز قرار دارند. وزیر بهداشت می‌گوید رعایت پروتکل‌های بهداشتی به زیر ۲۰ تا ۱۰ درصد رسیده است.

کرونا در ایران – تیر۹۹ تهران – عکس از محمد حسن ظریف‌منش/باشگاه خبرنگاران پویا

سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سه‌شنبه ۱۷ تیر اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته دو هزار و ۶۳۷ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شدند و ۲۰۰ نفر در اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند. این رقم روز گذشته ۱۶۰ نفر و روز یکشنبه که به‌عنوان «مرگبارترین روز» به ثبت رسیده بود ۱۶۳ نفر بود.

بر اساس گزارش سخنگوی وزارت بهداشت مجموع بیماران کووید ۱۹ در ایران به ۲۴۵ هزار و ۶۸۸ نفر رسیده است و ۳۲۷۰ نفر از آن‌ها در وضعیت شدید این بیماری قرار دارند.

همچنین استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌های غربی و شرقی و خراسان رضوی در وضعیت قرمز و استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان، زنجان و اردبیل در وضعیت هشدار قرار دارند.

در همین حال روز سه‌شنبه، سعید نمکی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی از افزایش موارد ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ در کشور ابراز تأسف کرد و با اشاره به برگزاری مراسم، انجام سفرها و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، گفت: «عده زیادی حرف‌های ما را گوش نکردند و موج تازه‌ای از بیماری گرفتارمان کرد.»

نمکی از مردم خواست تا کرونا را جدی بگیرید و ماسک بزنند. او گفت: «اجرای پروتکل‌های بهداشتی که در روزهای اول بالای ۸۵ درصد رعایت می‌شد و اکنون به زیر ۲۰ تا ۱۰ درصد رسیده است.»

عیسی فرهادی، معاون استاندار و فرماندار تهران با تأکید بر این‌که «احساس خطر کرونا باید دوباره برگردد»، گفت: «حساسیت مردم نباید کاهش پیدا کند، یک مدتی این ویروس مقداری آرام‌تر و یا فعالیت‌ آن کم شده بود و متأسفانه مردم فکر کردند دوره آن تمام شده و خبری نیست و این احساس خطر از بین رفت؛ احساس خطر باید دوباره برگردد و پروتکل‌ها همه باید رعایت شود.»

این در حالی است که محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران از افزایش شمار مسافران مترو و رسیدن آن به بیش از یک میلیون نفر خبر داد و از مردم خواست که فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را جدی بگیرند.

به‌گفته هاشمی روز گذشته ۷۰ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ در بهشت زهرا دفن شدند در حالی که اوایل خردادماه تعداد دفن‌شدگان این بیماری «حتی به ۱۹ نفر نیز رسیده بود».

مریم حضرتی، معاون پرستاری وزارت بهداشت نیز از تأمین اعتبار جذب سه هزار نفر با اولویت پرستار با موافقت سازمان برنامه و بودجه خبر داد.

بحران کرونا معضل کمبود امکانات و کادر درمانی به‌ویژه برای پرستاران را برجسته‌تر کرده است. اما در فروردین ماه و در میانه‌ی بحران کرونا صدها پرستار بیمارستان‌های خصوصی بیکار شده‌اند. بهانه اخراج، «پایان قراردادهای موقت»، «خالی شدن بیمارستان‌ها از بیماران» و «ضدعفونی کردن محیط» اعلام شده است.

در ادامه گسترش شیوع کووید ۱۹ در ایران، سید محمد هاشمی شهری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان این شهر را کانون بحران کرونا در استان سیستان و بلوچستان دانست و گفت: «تمامی تخت‌های بخش‌های بحران و مراقبت‌های ویژه کرونا در بیمارستان‌های استان در حال تکمیل شدن است.»

در کرمان نیز رکورد شمار مبتلایان کووید ۱۹ شکسته شد. به‌گفته مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته ۹۴ مورد جدید قطعی ابتلا به این ویروس در بیمارستان‌های استان کرمان گزارش شده و شمار کل موارد بستری دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای اپیدمی تا سه‌شنبه ۱۷ تیرماه به  ۲۲۲۷ مورد رسیده است.

علیرضا قامتی، معاون استاندار و فرماندار نیشابور نیز از ابتلای ۱۰ درصد کادر درمانی این شهر به کرونا خبر داد و با بیان این‌که ۲۰۰۰ نیشابوری در قرنطینه خانگی قرار دارند، گفت: «متأسفانه از ابتدای تیرماه آمار مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در نیشابور افزایش داشته به‌طوری که میانگین روزانه مبتلایان به بالاتر از ۱۵ نفر رسیده و این موجب شده شهرستان از یک هفته قبل در وضعیت قرمز قرار گیرد.»

فرید نجفی، معاون تحقیقات و فن‌آوری دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز از ابتلای ۳۰ درصد کرمانشاهی‌ها به کووید ۱۹ سخن گفت و افزود: «این میزان درصد نشان می‌دهد فاصله زیادی با یک جامعه ایمن داریم.»

در اهر آذربایجان شرقی، زاهد محمودی، فرماندار این شهرستان از  آغاز محدودیت‌های کرونایی به مدت یک هفته خبر داد.

در استان گلستان، سراج‌الدین عارف‌نیا، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گفته است که در روزهای گذشته و با افزایش شیوع ویروس کووید ۱۹، روزانه ۱۰۰ نفر در بیمارستان‌های استان بستری می‌شوند.

بیشتر بخوانید: