آمريکا دو سامانه ضد موشکی پاتريوت را تا هفته آينده در مرز ترکيه و سوريه مستقر می‌کند. هدف از استقرار اين موشک‌ها، عمليات پدافندی در مقابل تهديدات احتمالی نظامی سوريه اعلام شده است.

ناتو هفته گذشته، به دنبال ابراز نگرانی شديد در مورد احتمال استفاده سوريه از سلاح‌های شيميايی با ارسال موشک‌های پاتريوت به ترکيه به‌منظور دفاع در برابر حمله احتمالی دمشق موافقت کرد.

آلمان و هلند نيز اعلام کرده‌اند هر کدام دو سامانه ضد موشکی پاتريوت در ترکيه مستقر خواهند کرد.

زمان استقرار اين چهار سامانه ضد موشکی، اواخر ماه ژانويه سال آينده ميلادی اعلام شده است.

روسيه، ايران و سوريه پيشتر با استقرار اين سامانه ضد موشکی در ترکيه مخالفت کرده بودند.

لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا اعلام کرده است ايالات متحده همراه با استقرار دو سامانه ضد موشکی پاتريوت، ۴۰۰ نظامی آمريکايی نيز در ترکيه مستقر می‌کند

لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا اعلام کرده است ايالات متحده همراه با استقرار دو سامانه ضد موشکی پاتريوت، ۴۰۰ نظامی آمريکايی نيز در ترکيه مستقر می‌کند.

سيستم‌های موشکی پاتريوت در گذشته دو بار در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ ميلادی در سال‌های جنگ اول و دوم در عراق در خاک ترکيه مستقر شدند اما از آن‌ها استفاده نشد.
پانه‌تا همچنين در مورد احتمال استفاده سوريه از سلاح‌های شيميايی به دولت اين کشور هشدار داد.
هفته گذشته نيز باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا به سوريه در مورد استفاده احتمالی از اين سلاح‌ها هشدار داده بود.
با اين حال دولت سوريه اعلام کرده است از سلاح‌های شيميايی عليه مردمش استفاده نخواهد کرد.
چند روز پيش نيز ۱۳۸ کشور و سازمان بين‌المللی در نشست “دوستان مردم سوريه” در بيانيه‌ای در مورد احتمال استفاده دولت سوريه از سلاح‌های شيميايی هشدار دادند و گفتند استفاده از اين سلاح‌ها، پاسخ جدی جامعه جهانی را به دنبال خواهد داشت.
کشورها و سازمان‌های بين‌المللی حاضر در نشست “دوستان مردم سوريه” در بخش ديگری از اين بيانيه از استقرار موشک‌های پاتريوت در ترکيه پشتيبانی کردند.