اعضای ناتو به دنبال ابراز نگرانی شديد در مورد احتمال استفاده سوريه از سلاح‌های شيميايی با ارسال موشک‌های پاتريوت به ترکيه به‌منظور دفاع در برابر حمله احتمالی دمشق موافقت کردند.

به گزارش رويترز، آندرس فوگ راسموسن، دبير کل ناتو روز سه‌شنبه ۱۴ آذرماه گفت: “به مردم ترکيه می‌گويم که ما در کنار شما هستيم و به هر کسی که می‌خواهد به شما حمله کند، می‌گوييم حتی فکرش را هم نکند.”

موشک پاتريوت يک موشک زمين به هوا است که از آن به‌عنوان موشک ضد بالستيک (موشک رهگير موشک پرتاب شده) استفاده می‌شود.

پاتريوت يک سيستم دفاع هوايی موشکی هدايت شونده است که توانايی مقابله با موشک‌های بالستيک تاکتيکی، موشک‌های کروز، و هواپيماهای پيشرفته را دارد.

ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه روز دوشنبه در ديدار با رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه گفت استقرار اين موشک‌ها، وضعيت را در منطقه “بحرانی” می‌کند

گزارش شده است آلمان دو عدد و هلند نيز يک عدد موشک پاتريوت به ترکيه خواهند فرستاد.

ترکيه که عضو ناتو است، از اين ائتلاف نظامی درخواست کرده برای دفاع از مرز ۹۰۰ کيلومتری اين کشور  با سوريه، به آنکارا سيستم‌های موشکی پاتريوت واگذار کند.

به گزارش شبکه تی‌آرتی ترکيه، منابع نظامی گفته‌اند اين موشک‌ها “در مثلث غازی آنتپ، مالاتيا و دياربکر مستقر خواهند شد.”

روسيه، ايران و سوريه از استقرار اين موشک‌ها در ترکيه انتقاد کرده‌اند. ولاديمير پوتين، رئيس‌جمهور روسيه روز دوشنبه در ديدار با رجب طيب اردوغان، نخست‌وزير ترکيه گفت استقرار اين موشک‌ها، وضعيت را در منطقه “بحرانی” می‌کند.

پيش از اين نيز، الکساندر گروشکو، نماينده روسيه در ناتو گفته بود استقرار موشک‌های پاتريوت در مرز ترکيه با سوريه به معنای کشانده شدن ناتو به درگيری‌های سوريه است.

پيش‌بينی شده است حدود ۳۰۰ نفر از نظاميان خارجی برای هدايت اين سامانه موشکی در ترکيه مستقر شوند.

احمد داود اوغلو، وزير خارجه ترکيه گفته است: “استقرار سامانه موشکی پاتريوت با هدف دفاعی انجام می‌شود.”

سيستم‌های موشکی پاتريوت در گذشته دو بار در سال‌های ۱۹۹۱ و ۲۰۰۳ ميلادی در سال‌های جنگ اول و دوم در عراق در خاک ترکيه مستقر شدند اما از آن‌ها استفاده نشد.

افزون بر آمريکا، کشورهای آلمان، يونان، اسرائيل، ژاپن، کويت، هلند، عربستان سعودی، مصر و تايوان نيز مجهز به اين موشک هستند.