آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران از نمايندگان مجلس خواست تا پيگيری طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور اين کشور را ادامه ندهند.

به گزارش منابع خبری ايران، رهبر جمهوری اسلامی در ديدار امروز چهارشنبه يکم آذرماه خود با جمعی از بسيجيان گفت: “طرح سئوال از رئيس‌جمهور تا اين‌جا کار مثبتی بود، هم نشان‌دهنده احساس مسئوليت مجلس و هم آمادگی مسئولان دولتی برای پاسخگويی است.”

آيت‌الله خامنه‌ای افزود: “اما ادامه اين کار آن چيزی است که دشمن می‌خواهد، از نمايندگان محترم، تقاضا می کنيم از اين‌جا به بعد ادامه ندهند.”

وی همچنين گفت: “ممکن است عده‌ای از دو طرف تحت تأثیر احساسات و با استفاده از وسائل تبلیغ از جمله روزنامه‌ها و پایگاه‌های اینترنتی فضا را شلوغ کنند در حالی که همه مسئولان برای عمل به وظایفشان نیاز به آرامش دارند و مردم نیز خواستار آرامش هستند و ادامه نیافتن این مسئله نشان خواهد داد که قوای مقننه و مجریه بیش از هر چیز به وحدت و آرامش احترام می‌گذارند.”

در پی اظهارات رهبر جمهوری اسلامی، نمايندگان طراح سئوال از احمدی‌نژاد و علی لاريجانی، رئيس مجلس در بيانيه‌هايی پيروی خود از دستور آيت‌الله خامنه‌ای را اعلام کردند و بدين ترتيب طرح سئوال از رئيس‌جمهور کنار گذاشته شد.

طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد ۱۴ آبان‌ماه سال جاری در مجلس اعلام وصول شد و بر اساس قوانين ايران وی تا ۱۴ آذر فرصت داشت تا برای پاسخگويی به سئوالات نمايندگان در مجلس حاضر شود.

هشدار ۱۰ آبان‌ماه رهبر جمهوری اسلامی به مسئولان و رؤسای قوا که گفته بود هر کس تا انتخابات رياست جمهوری يازدهم اختلاف ايجاد کند به کشور خيانت کرده است، سبب شد مخالفت با طرح سئوال از رئيس‌جمهور بيشتر شود

محورهای طرح تازه سئوال از احمدی‌نژاد را “آشفتگی بازار ارز، واردات گندم و واردات خودرو” تشکيل می‌دهند.

اين طرح از زمان مطرح شدن آن با مخالفت‌هايی روبه‌رو گرديد. برخی از نمايندگان می‌گفتند برای به اجرا گذاشتن اين طرح امضاهای نمايندگان کافی نيست و برخی ديگر امضاهای آن را کافی می‌دانستند.

بر اساس قوانين ايران، طرح سئوال از رئيس‌جمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد.
شماری از نمايندگان مجلس معتقد بودند طرح سئوال از رئيس‌جمهور فضای کشور را دچار تنش می‌کند.

فراکسيون اصولگرايان مجلس پيش از اين گفته بود: “اين اقدام نمايندگان (طرح سئوال) به ظن قوی کمکی به حل مشکلات موجود نمی‌کند، بلکه می‌تواند تنش‌زا و التهاب‌آفرين باشد.”

به گفته اين فراکسيون “تجربه سئوال قبلی از رئيس‌جمهور اين احتمال را تقويت می‌کند که طرح سئوال از رئيس‌جمهور فضا را غبار‌آلود و جنجالی خواهد کرد.”

آيت‌الله علی خامنه‌ای۱۰ آبان ماه سال جاری به محمود احمدی‌نژاد، آيت‌الله صادق لاريجانی رئيس قوه قضائيه و علی لاريجانی هشدار داده بود تا جنجال ايجاد نکنند.

وی به مسئولان و رؤسای قوا هشدار داده بود “کار خودشان را بکنند” اما “مراقب باشند مسائل جزيی را مايه جنجال و خوراک تبليغاتی رسانه‌های بيگانه نکنند.”

رهبر جمهوری اسلامی همچنين گفته بود: “از امروز تا روز انتخابات هر کس احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به‌کار بگيرد، قطعا به کشور خيانت کرده است.”

همين سخنان آيت‌الله خامنه‌ای سبب شد تا پيشبرد طرح سئوال از رئيس‌جمهور با مخالفت‌های بيشتری روبه‌رو شود.

محمود احمدی‌نژاد پيش از اين نيز پس از ماه‌ها کشمکش بر سر طرح سئوال از رئيس‌جمهور، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ برای پاسخگويی به نمايندگان به مجلس هشتم ايران رفت.

احمدی‌نژاد در حالی به سئوالات نمايندگان پاسخ گفت که سخنان خود را با شوخی‌های پی‌درپی همراه کرد. اين نوع سخن گفتن احمدی‌نژاد، اعتراض نمايندگان مجلس را به دنبال داشت.