بر اثر ۳۸۱ تصادف در تعطيلات “عيد غدير” در ايران، ۵۴ نفر کشته و ۳۲۷ نيز زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، سرهنگ محمدرضا مهماندار، فرمانده پليس راه ايران گفت: “مهمترين علت تصادفات، عدم توجه به جلو با حدود ۲۸ درصد و پس از آن تخطی از سرعت مطمئنه با ۲۰، عدم رعايت حق تقدم با ۱۷ و انحراف به چپ با ۱۵ درصد بوده است.”
به گفته وی بيش از ۳۵ درصد تصادفات در تعطيلات اخير، به شکل واژگونی بوده که اکثرا ناشی از خستگی و خوابآلودگی رانندگان بوده است.
ايران از جمله کشورهايی است که آمار مرگ ناشی از تصادف در آن بالاست. بر اساس آمار، سالانه نزديک به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر در جادههای ايران کشته میشوند.
تابستان امسال نيز ۱۳۰ نفر بر اثر تصادفات جادهای در تعطيلات عيد فطر در اين کشور جان خود را از دست دادند
در يکی از مرگبارترين حوادث رانندگی چند هفته پيش در ايران، بر اثر واژگونی يک دستگاه اتوبوس حامل دختران دانشآموز در محور ايذه شهرکرد، ۲۶ نفر از سرنشينان آن کشته و ۱۸ نفر زخمی شدند.
تابستان امسال نيز ۱۳۰ نفر بر اثر تصادفات جادهای در تعطيلات عيد فطر در اين کشور جان خود را از دست دادند.
به گفته سازمان پزشکی قانونی ايران، “تصادفات رانندگی در حال حاضر دومين علت مرگومير در کشور است و روزانه حدود ۶۶ نفر جان خود را در حوادث رانندگی از دست میدهند”.
نخستين علت مرگو مير در ايران بيماریهای قلبی و عروقی است. تصادفهای جادهای در جهان، ششمين عامل مرگو مير محسوب میشود.
چند ماه پيش مصطفی پورمحمدی، رئيس سازمان بازرسی ايران گفت آمار سالانه کشتهشدگان تصادفات جادهای اين کشور مانند آمار کشتهشدگان جنگ ايران و عراق است.
پورمحمدی گفت: “در جنگ بهطور ميانگين هر سال ۳۰ هزار شهيد داشتيم، به عبارت ديگر آمار کشتههای جادهای ما الآن مانند کشتههای جنگ است.”
به گفته کارشناسان “تراکم بالای خودرو در جادهها، کمبود ظرفيت بزرگراهی، وجود بيش از دو هزار نقطه حادثهخيز در جادهها، کمبود خدمات ايمنی و امدادی و فرهنگ نادرست رانندگی” از مهمترين عوامل تصادف جادهای در ايران بهشمار میآيد.