امروز علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران در حالی طرح سئوال از محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور اين کشور را اعلام وصول کرد که مخالفت شماری از نمايندگان مجلس، فضای پارلمان ايران را دچار تنش نمود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاريجانی در پاسخ به نمايندگانی که اعلام وصول طرح سئوال از احمدی‌نژاد را مغاير با هشدارهای چند روز پيش آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی می‌دانستند، گفت: “من رسماً عرض می‌کنم هيچ دستوری از رهبری معظم انقلاب در اين زمينه‌ها به مجلس داده نشده و من اين را بارها گفته‌ام.”

وی افزود: “مجلس مختار است که هر تصميمی که می‌خواهد بگيرد.”

رهبر ايران هفته گذشته به سران قوا و مسئولان ايران هشدار داده بود: “از امروز تا روز انتخابات هر کس احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به‌کار بگيرد، قطعاً به کشور خيانت کرده است.”

شماری از نمايندگان مجلس می‌گويند طرح سئوال از احمدی‌نژاد فضای کشور را دچار تنش می‌کند.

مهر گزارش داده است: “در حين قرائت متن طرح سئوال از رئيس‌جمهور، غلام‌علی حداد عادل رئيس فراکسيون اصولگرايان مجلس که از چندی پيش به دنبال کاهش امضاهای اين طرح بود به سمت صندلی غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس رفت و با تندی با وی صحبت کرد. به دنبال آن چند نماينده ديگر به گرد اين دو حلقه زدند اما حداد عادل آن صحنه را ترک کرد و به گوشه ديگری از مجلس رفت.”

علی لاريجانی، رئيس مجلس: مجلس مختار است که هر تصميمی که می‌خواهد بگيرد

حداد عادل در قسمت صندلی‌های ميهمانان مجلس با تلفن همراه خود مکالمه تلفنی داشت. پس از مکالمه حدادعادل وی بار ديگر با جمعی از اعضای فراکسيون اصولگرايان مشغول گفت‌وگو شد که از جمله آنان احمد سالک، عليرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، جواد کريمی قدوسی، علی‌اصغر زارعی و حميد رسايی بودند. در اين حين محمدحسن ابوترابی، نايب رئيس اول مجلس نيز به اين جمع اضافه شد.

براساس اين گزارش هنگامی که اعضای فراکسيون اصولگرايان در حال گفت‌وگو با هم بودند علی‌اصغر زارعی و مهدی کوچک‌زاده از جمع جدا شدند و به پشت تريبون مجلس رفتند، آن‌ها از پشت تريبون و جايگاه نطق نمايندگان با لاريجانی گفت‌وگو کردند.

زارعی گفت: “ما ۴۰ امضا از اين طرح پس گرفته‌ايم و از همکاران‌مان در فراکسيون اصولگرايان هم می‌خواهيم که جلسه را ترک کنند.” با اين حال از اين جمع فقط مهدی کوچک‌زاده صحن مجلس را ترک کرد.

مهدی کوچک‌زاده پيش از خروج از مجلس گفت: “انسان عاقل لازم نيست مثل بچه کوچک همه چيز را به او دستور دهند تا بفهمد، بنده و جمع ديگری از نمايندگان از فحوای کلام رهبری می‌فهميم که تمايل به طرح سئوال از رئيس جمهور در شرايط فعلی ندارند.”

لاريجانی خطاب به کوچک‌زاده گفت: “فرموديد ما برداشت‌مان از صحبت مقام معظم رهبری اين است، خب نظرتان محترم است اشکالی ندارد اما نمی‌توانيد بگوييد که رهبری اين را گفته‌اند.”

همچنين علی‌رضا زاکانی، عضو فراکسيون اصولگرايان مجلس به مهر گفته است: “ما تجربه سئوال از رئيس‌جمهور را در مجلس هشتم داريم که چه آسيب‌هايی وارد کرد و نتيجه نداشت.”

زاکانی از برگزاری جلسه شورای مرکزی فراکسيون اصولگرايان پيرامون طرح سئوال از رئيس‌جمهور قبل از جلسه علنی روز سه‌شنبه خبر داد و گفت: “سعی می‌کنيم در جلسه‌ای که قبل از جلسه روز سه‌شنبه صحن علنی مجلس باشد در مورد ورود به طرح سئوال از رئيس‌جمهور تدبير کنيم.”

طرح سئوال از احمدی‌نژاد چند هفته پيش با ۱۰۲ امضا تحويل هيئت رئيسه مجلس ايران شد که امروز در هنگام اعلام وصول شمار  امضاهای آن به ۷۷ امضا کاهش يافت.

بر اساس قوانين ايران، طرح سئوال از رئيس‌جمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد. شمار نمايندگان مجلس ايران در حال حاضر ۲۹۰ نفر است که بايد اين طرح دست‌کم ۷۴ امضا داشته باشد.

فراکسيون اصولگرايان مجلس پيش از اين گفته بود: “اين اقدام نمايندگان (طرح سئوال) به ظن قوی کمکی به حل مشکلات موجود نمی‌کند، بلکه می‌تواند تنش‌زا و التهاب‌آفرين باشد.”

به گفته اين فراکسيون “تجربه سئوال قبلی از رئيس‌جمهور اين احتمال را تقويت می‌کند که طرح سئوال از رئيس‌جمهور فضا را غبار‌آلود و جنجالی خواهد کرد.”

محمود احمدی‌نژاد پيش از اين نيز پس از ماه‌ها کشمکش بر سر طرح سئوال از رئيس‌جمهور، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ برای پاسخگويی به نمايندگان به مجلس هشتم ايران رفت.

محمود احمدی‌نژاد در حالی به سئوالات نمايندگان پاسخ گفت که سخنان خود را با شوخی‌های پی‌درپی همراه کرد. اين نوع سخن گفتن احمدی‌نژاد، اعتراض نمايندگان مجلس را به دنبال داشت.