در انفجار يک خودرو در بيروت که جان دست‌کم هشت نفر را گرفت، وسام الحسن مقام بلندپايه امنيتی لبنان نيز کشته شد.

به گزارش منابع خبری جهان، امروز  ۲۸ مهرماه، بيروت پايتخت لبنان بار ديگر صحنه سوء قصد خونينی بود.

اين رويداد که بر اثر انفجار بمب کارگذاری شده در يک خودرو در نزديکی ميدان ساسين، محله مسيحی‌نشين اشرفيه بيروت رخ داد دست‌کم هشت کشته و ۷۸ زخمی بر جای گذاشته است.

يک مقام لبنانی که نامش منتشر نشده به رويترز گفته است شبکه تلويزيونی الجديد لبنان گزارش داد وسام الحسن که مسئوليت بخش اطلاعات نيروهای امنيت داخلی لبنان را بر عهده دارد در اين بمب‌گذاری کشته شده است.

اين منبع آگاه افزوده است هدف سوء قصد خونين امروز نيز ژنرال الحسن بوده است.

بخش اطلاعاتی تحت مسئوليت وسام الحسن در ماه اوت سال جاری از کشف و خنثی شدن “توطئه سوريه” برای بی‌ثبات کردن لبنان خبر داده بود

بخش اطلاعاتی تحت مسئوليت وسام الحسن در ماه اوت سال جاری از کشف و خنثی شدن “توطئه سوريه” برای بی‌ثبات کردن لبنان خبر داده بود.

تحقیقات اين پرونده منجر به کیفرخواست عليه میشل سماحه، وزیر پيشين لبنان، و دو نفر سوریه‌ای شد که متهم به تشکیل “گروه مسلح” و “توطئه برای انفجار بمب ساخته شده در سوريه” به منظور تحريک خشونت‌های مذهبی در لبنان شدند.

به گفته سازمان اطلاعات و امنيت لبنان بسياری از شخصيت‌های سياسی و مذهبی هدف عمليات اين گروه بوده‌اند.

حکومت سوريه که توسط اقليت علوی هدايت می‌شود مدت‌های طولانی در دوران جنگ‌های داخلی لبنان در سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ و پس از آن تلاش کرد نفوذ خود را در اين کشور با حضور نظامی گسترش بخشد.

تنها پس از ترور رفيق حريری، نخست‌وزير لبنان در فوريه ۲۰۰۵ بود که سوريه به حضور نظامی خود در کشور همسايه پايان داد.

طرفداران رفيق حريری حکومت سوريه و گروه حزب‌الله لبنان را که از حمايت بشار اسد و ايران برخوردار است، عامل اصلی ترور نخست‌وزير لبنان می‌دانند اما آن‌ها اين موضوع را رد می‌کنند.

دادگاه ويژه بين‌المللی برای بررسی ترور رفيق حريری توسط سازمان ملل متحد در لبنان تشکيل شد و چهار عضو حزب‌الله لبنان را به دليل سازماندهی اين ترور متهم کرد.

آخرين سوء قصد در بيروت به سال ۲۰۰۸ بازمی‌گردد که طی آن سه نفر کشته شدند و يک خودرو سفارت آمريکا آسيب ديد.

با آغاز اعتراضات داخلی سوريه در ماه مارس ۲۰۱۱ و سپس جنگ داخلی در اين کشور تنش ميان جوامع و جنبش‌های سياسی ـ مذهبی در لبنان نيز افزايش يافته است.

اين تنش‌ها امسال به‌ويژه در طرابلس واقع در شمال لبنان حتی به درگيری‌های نظامی نيز کشيده شد.