در پی ابتلای ۱۱ کارگر معدن گلگهر سیرجان واقع در استان کرمان به کووید ۱۹ و انتقال آنها به بیمارستان، کارگران معدن شماره سه این مجموعه دست از کار کشیدند و معدن را تعطیل کردند. با فراگیری کرونا کارگران بارها با خواست تعطیلی معدن اعتصاب و تجمع کرده بودند. اما کارفرما به جای تعطیلی معدن، تعداد شیفتها را کاهش داده و ساعت کاری کارگران را به ۱۲ ساعت رسانده است.
اعتصاب اخیر کارگران روز چهارشنبه ۱۳ فروردین و پس از آن آغاز شد که سه تن از کارگران به تب شدید دچار و ۱۱ کارگر نیز روانه بیمارستان شدند.
در میان کسانی که گفته میشود تست کرونای آنها مثبت بوده، کارگرانی از بخشهای مختلف حضور دارند.
کلیپی از کارگران اعتصابی در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سیرجان یکی از بزرگترین معدنهای شناختهشده سنگ آهن در خاورمیانه است و بیش از ۱۹ هزار کارگر در این معدن کار میکنند.
تعداد بالای کارگران در محیط کار، و تراکم آنها در سرویسهای رفتوآمد کارگران را در معرض ابتلاء به ویروس کرونا قرار میدهد.
روز دوشنبه ۲۶ اسفند صدها تن از کارگران معدن گلگهر سیرجان که در شرکتهای پیمانکاری آرمان گوهر، گوهر زمین و نگین پرتو کار میکنند، در اعتراض به عدم تعطیلی معدن و قرنطینه کارگران دست به اعتصاب زدند. گروهی از کارگران نیز مقابل فرمانداری تجمع کردند. اما فرمانداری تعطیلی معدن را به تصمیم ستاد بحران منوط کرد.
کارگران مجدداً چهار فروردین مقابل فرمانداری سیرجان تجمع و خواستار تعطیلی معدن شدند. آنها گفتند کارگران غیربومی که در تعطیلات نوروز به شهرهای محل سکونت خانوادهشان در استانهای گیلان و مازندران سفر کردهاند، پس از بازگشت باید قرنطینه شوند زیرا چنانچه در بازگشت حامل ویروس باشند، جان کارگران دیگر هم در خطر قرار میگیرد.
روز چهارم فروردین، مجید علیدادی، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی معدن گلگهر در گفتوگو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) مدعی شد اقدامات لازم برای محافظت از کارگران انجام شده اما «تعطیلی گلگهر یک سیاست دولتی است و در اختیار مجموعه گلگهر نیست.» او افزود این روش تا ۱۵ فروردین ادامه دارد و ممکن است پس از آن در صورت لوم تغییر کند.
معدن گلگهر سیرجان از دی ماه به همراه اعمال تحریمهای آمریکا بر صنایع فولاد و آهن ایران، در تحریم قرار دارد اما به گفتهی جمشید ملارحمان مدیرعامل معدن، تولید در آن به نسبت سال قبل رشد داشته است.