ميت رامنی، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات رياست جمهوری آمريکا در مصاحبه‌ای با شبکه تلويزيونی سی‌ان‌ان اظهار داشت، هنوز برای اقدام نظامی عليه برنامه هسته‌ای ايران زود است و راه زيادی تا آن زمان مانده است.

رامنی در اين مصاحبه که سه‌شنبه، ۹ اکتبر (۱۸ مهر) پخش شد، همچنين تأکيد کرد که او و بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل، هر دو تعهد دارند که مانع دستيابی ايران به توانايی توليد سلاح هسته‌ای شوند.

اين در حالی است که رامنی به‌تازگی دولت باراک اوباما را متهم کرده است که از اسرائيل فاصله گرفته و در پيشبرد فرايند صلح خاورميانه ناکام مانده است.

او دو روز پيش در مؤسسه نظامی ويرجينيا گفت: “رابطه ميان رئيس جمهوری ايالات متحده و نخست‌وزير اسرائيل، نزديک‌ترين متحد ما در منطقه، با چالش‌های بزرگی همراه بوده است.”

ميت رامنی: اين اميد وجود دارد که ما بتوانيم به‌واسطه شدت بخشيدن به تحريم‌ها و اقدامات ديپلماتيک، ايران را از ادامه مسيری که به عبور از خط و مرزها منجر می‌شود، بازداريم

رامنی افزود: “رئيس‌جمهور به صراحت گفته که هدف او ايجاد فاصله ميان ايالات متحده و اسرائيل است. اين مسئله خطرناکی است که باعث از بين رفتن اميدها نسبت به صلح در خاورميانه و جسارت بخشيدن به دشمنان مشترک ما، به‌ويژه ايران می‌شود که امروز به توانايی توليد سلاح هسته‌ای نزديک‌تر شده است و آمريکا نيز کمتر از گذشته می‌تواند مانع آن بشود.”

رامنی سه‌شنبه شب در مصاحبه با ولف بليتزر از شبکه سی‌ان‌ان تأکيد کرد که او و نتانياهو ديدگاه‌های مشترکی دارند و هر دو نيز کاملا متعهد هستند که مانع دستيابی ايران به سلاح هسته‌ای شوند.

او گفت: “معيار من اين است که ايران نبايد توانايی توليد سلاح هسته‌ای را داشته باشد. من فکر می‌کنم اين معياری برای بنيامين نتانياهو نيز هست.”

اما رامنی در رابطه با اقدام احتمالی نظامی عليه تأسيسات هسته‌ای ايران گفت، اميد زياد و چشم‌انداز واقع‌گرايانه‌ای وجود دارد که ايران را بتوان از تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای بازداشت.

فرماندار سابق ماساچوست در ادامه اظهار داشت: “اين حرف را بپذيريد تا آن مرحله که اقدام نظامی ضروری به نظر برسد، راه زيادی مانده است و اين اميد وجود دارد که هيچ وقت اين ضرورت پيش نيايد.”

او افزود: “اين اميد وجود دارد که ما بتوانيم به‌واسطه شدت بخشيدن به تحريم‌ها و اقدامات ديپلماتيک، ايران را از ادامه مسيری که به عبور از خط و مرزها منجر می‌شود، بازداريم.”

رامنی روز دوشنبه نيز در سخنرانی خود گفته بود: “می‌خواهم رهبران ايران متوجه اين مسئله باشند که ايالات متحده و دوستان و متحدان ما، آنها را از دستيابی به توانايی توليد سلاح هسته‌ای بازمی‌دارند.”

او تأکيد کرده بود، ايالات متحده بايد اين مسئله را در عمل و نه در حرف برای ايران ثابت کند که جاه‌طلبی‌های هسته‌ای آنان تحمل نمی‌شود.