در تهران ۶۳ درصد شهروندان می‌گویند: به اقلام بهداشتی و پزشکی برای پیشگیری از کرونا دسترسی ندارند. ۲۲ درصد این جامعه نمونه آماری، ناتوانی مالی را علت این وضعیت دانسته‌اند. سه چهارم شهروندان نیز معتقدند که عدالت میان مسئولان و مردم در دریافت خدمات درمانی و بهداشتی «کم» رعایت شده است.

در ایران کرونا غالب جمعیت را ماسک‌پوش کرده است. نزدیک به یک چهارم جمعیت تهران اما به دلیل ناتوانی مالی امکان خرید امکانات بهداشتی را ندارد.

کرونا در ایران پیش می‌رود. دولت سرانجام تصمیم گرفته چند شهر و استان را قرنطینه کند. بخشی از ظرفیت بیمارستان‌های نظامی در اختیار شبکه بهداشت برای مقابله با کرونا قرار گرفته است. همزمان با این وضعیت دولت و رسانه‌ها همچنان از شهروندان می‌خواهند با اقدامات پیشگیرانه و رعایت نکات بهداشتی  از شیوع کرونا جلوگیری کنند.

استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی کننده و هینطور ماندن در خانه یکی از توصیه‌های سازمان‌های بهداشتی برای کنترل شیوع کرونا است. در ایران هم مسئولان همین توصیه‌ها را دارند اما لوازم بهداشتی در دسترس همگان نیست.

نتایج یک نظرسنجی در شهر تهران نشان می‌دهد ۶۳ درصد مردم به امکانات بهداشتی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده دسترسی ندارند. ۷۴ درصد کسانی که به این مواد دسترسی ندارند، یعنی از هر چهار نفر سه نفر، «نبود این اقلام در بازار» را علت عدم دسترسی عنوان کرده‌اند اما ۲۲ درصد یعنی نزدیک به یک چهارم کسانی که به این امکانات دسترسی ندارند، گفته‌اند که به دلیل «ناتوانی مالی» امکان خرید این کالاها را ندارند.

براساس گزارش رسانه‌های خبری ایران، برخی اقلام بهداشتی مانند ماسک، ژل ضد عفونی کننده دست و اقلام بهداشتی از زمان شیوع کرونا در ایران کمیاب و گران شده است.

مقام‌های دولتی و قضایی ایران تا به حال از کشف چندین انبار احتکار ماسک و مواد ضدعفونی کننده خبر داده‌اند. صبح شنبه ۱۷ اسفند نیز محاکمه نخستین گروه از متهمان احتکار لوازم بهداشتی آغاز شد.

احساس بی‌عدالتی عمومی

از زمان علنی شدن شیوع کرونا در ایران شمار زیادی از نمایندگان مجلس، اعضای هیئت دولت و فرزند برخی از مقام‌های سیاسی و حکومتی از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونا خود خبر دادند. به گفته عبدالرضا مصری، نایب رئیس مجلس تست کرونا ۲۳ نماینده مثبت اعلام شده است. نمایندگان مجلس و دولتی‌ها در حالی به راحتی به کیت‌های آزمایش کرونا دسترسی داشتند که بسیاری از مراکز درمانی ایران به دلیل نداشتن کیت از بیماران مشکوک تست نگرفتند.

علاوه بر این تصاویری از نمایندگان مجلس منتشر شد که بسته‌های بهداشتی و درمانی رایگان دریافت کرده‌اند، در حالیکه شهروندان حتی در قبال پرداخت هزینه هم نتوانسته‌‌اند به این امکانات دسترسی داشته باشند.

۷۶درصد از پاسخگویان به نظرخواهی در تهران در واکنش به این وضعیت گفته‌اند؛ معتقدند عدالت میان مردم و مسئولان در دریافت خدمات «کم» رعایت شده است.

۶۱ درصد موافق قرنطینه تهران

استان تهران بالاترین آمار شیوع کرونا را دارد. براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت و درمان، در استان تهران ۱۲۴۳ تن به این ویروس مبتلا شده‌اند. گزارش‌های غیررسمی شمار مبتلایان در پایتخت را بیشتر از آمارهای دولتی اعلام کرده‌اند.

ستاد ملی مقابله با کرونا از شامگاه پنجشنبه ۱۵ اسفند سرانجام تصمیم گرفت چند استان را قرنطینه و در برخی استان‌ها نیز ممنوعیت آمد و شد برقرار کند. در تهران اما هنوز اقدامی برای منع آمد و شد و قرنطینه صورت نگرفته است.

۶۱ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، وابسته به جهاد دانشگاهی گفته‌اند که با قرنطینه تهران موافقند و ۳۳ درصد با این گزاره مخالفت کرده‌اند.

براساس یافته‌های این نظرسنجی که در مناطق ۲۲ گانه تهران انجام شد، نیمی از شهروندان میزان نگرانی خود از ابتلا به کرونا را زیاد اعلام کرده‌اند.

براساس آخرین گزارش کیانوش جهانپور، مسئول روابط عمومی وزارت بهداشت و درمان، شمار مبتلایان به کرونا در ایران در روز شنبه ۱۷ اسفند به ۵ هزار و ۸۲۹ تن رسید. کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان ۱۹ تن دیگر را در ایران گرفت تا شمار کشته شدگان این ویروس به ۱۴۵ تن برسد. به گفته جهانپور هزار و ۶۶۹ تن نیز تا به حال بهبود یافته‌اند.


در همین زمینه: