در  یک حمله هوایی به ادلب دست‌کم ۳۳ سرباز ارتش ترکیه کشته شدند. این سربازان در نزدیکی روستای الباره، واقع در جبل‌الزاویه در حومه استان ادلب کشته شدند.  شامگاه گذشته استاندار هاتای که هم‌مرز با ادلب است این خبر را اعلام کرد. ارتش ترکیه مواضع ارتش سوریه را هدف قرار داد.  ناتو جلسه اضطراری برگزار می‌کند. ترکیه تهدید کرد مرزهایش را به روی پناهجویان باز می‌‌‌گذارد.

۳۳ سرباز ارتش ترکیه‌ در ادلب کشته شدند. ترکیه به مواضع ارتش سوریه حمله کرد (عکس: آرشیو)

ارتش سوریه شامگاه چهارشنبه ۲۶ فوریه/ ۷ اسفند با برخورداری از حمایت هوایی جنگنده‌های روسیه به عملیات نظامی در ارتفاعات جبل‌الزاویه در جنوب ادلب و شرق حماه ادامه داد و موفق شد شهرک کفر عوید را تصرف کند. این شهرک، دروازه جنوبی شهر کنصفره یکی از مهم‌ترین مقرهای جبهه النصره در جنوب ادلب به شمار می‌آید. ارتش سوریه سپس به پیشروی خود به سمت شهرک الزقوم ادامه داد و ده‌ها روستا در فاصله بین معره النعمان و سهل الغاب را محاصره کرد. روز گذشته خبرهای تأیید نشده‌ای منتشر شده بود که نیروهای نظامی ترکیه در ادلب با سلاح‌های دوش‌‌پرتاب جنگنده‌‌های روسی را هدف قرار داده بودند. این خبر اما تأیید نشد. خبرگزاری رویترز از تلاش شورشیان مسلح مخالف اسد برای به دست گرفتن کنترل شهر راهبردی سراقب خبر داده بود. حمله به سربازان ارتش ترکیه در چنین شرایطی اتفاق افتاد. این بالاترین شمار تلفات ارتش ترکیه در ادلب سوریه است. برخی منابع تعداد سربازان کشته شده ارتش ترکیه در روستای الباره را ۵۰ نفر اعلام کرده‌اند.

هشدار سازمان ملل نسبت به وقوع یک جنگ تمام‌عیار

به گزارش خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان بلافاصله در جلسه شورای امنیت این کشور شرکت کرد. چهار بالگرد ارتش ترکیه برای بازگرداندن جنازه سربازان به ادلب اعزام شدند. حلوصی آکار و مارک اسپر، وزیران دفاع ترکیه و آمریکا نیز با یکدیگر تلفنی گفت‌وگو کردند. فخرالدین آلتون، مدیر بخش ارتباطات دفتر ریاست‌جمهوری ترکیه اعلام کرد در پاسخ به کشته شدن سربازان ترکیه‌ای «همه  مواضع شناخته‌شده دولت سوریه هدف حمله یگان‌های زمینی و هوایی ترکیه قرار گرفتند. ترکیه تصمیم گرفته این حمله را تلافی کند.»

کی بیلی هاچیسون، سفیر آمریکا در ناتو در جمع خبرنگاران درباره فعال ‌کردن ماده ۵ پیمان ناتو (اصل دفاع جمعی) که به معنای ورود ناتو به این بحران است خودداری کرد. سخنگوی دولت ترکیه گفت این کشور در روز جاری (جمعه ۲۸ فوریه/ ۹ اسفند) از اعضای ائتلاف ناتو خواست تشکیل جلسه اضطراری دهند. ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو از طریق سخنگوی خود حمله به سربازان ارتش ترکیه در ادلب را محکوم کرد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرد ایالات متحده، ترکیه را در این بحران تنها نمی‌گذارد.

 آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواهان برقراری آتش‌بس فوری در شمال سوریه شد. گوترش گفت با هر ساعتی که سپری می‌شود احتمال یک درگیری همه‌جانبه نظامی در سوریه افزایش پیدا می‌کند.

در ترکیه بیش از سه میلیون و ۶۰۰ هزار آواره سوری زندگی می‌کنند. به گزارش رویترز مقامات دولت ترکیه به مرزبانی دستور داده‌اند که مرزها را برای حرکت پناهجویان به سمت اروپا باز بگذارند. دولت اردوغان امیدوار است با این تمهید زمینه دخالت نظامی اروپا در سوریه را فراهم بیاورد.

رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق ترکیه که حزب اصلی مخالف اردوغان است خواستار نشست پارلمان پشت درهای بسته برای بررسی تحولات ادلب شد.

بیشتر بخوانید: