رهبر جمهوری اسلامی و فرماندهان سپاه در روزهای اخیر چنین جلوه داده‌اند که خیابان‌های شهرهای ایران را دشمنی اشغالگر تصرف کرده بود. علی مطهری، نماینده مجلس در سخنرانی خود در دانشگاه خواجه نصیر اعلام کرد براساس گزارش‌ها معترضان «عوام فقیر» بوده‌اند. او با تایید کشتار معترضان به‌دست نیروهای امنیتی و گرفتن «حق تیر» از خانواده‌ها گفت: «افتضاحی شده ولی باید آن را طوری جمع کرد تا اصل نظام آسیب نبیند.»

صحنه‌ای از اعتراضات گسترده به افزایش قیمت بنزین در ایران – آبان ۹۸

به نوشته خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علی مطهری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه ۱۲ آذر در در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر معترضان به افزایش قیمت‌بنزین را «عوام فقیر» خواند و گفت: باید «افتضاح» پیش‌آمده طوری جمع شود که نظام آسیب نبیند. علی مطهری برخلاف ادعا‌های پیشین مقامات جمهوری اسلامی در مورد معترضان، گفت:

«آیا اعتراضات از سوی سلطنت‌طلب‌ها و منافقین صورت گرفت؟ گزارشی به ما دادند که می‌گوید اینطور نیست که نقش منافقین و سلطنت طلبان پر رنگ باشد. این‌ها عوام فقیر بودند. در تهران تعدادی بازداشت شدند که نمی‌دانستند اصلاح طلب، اصولگرا و منافق چیست. […] حرف اصلی این است که یک افتضاحی شده ولی باید به گونه‌ای آن را جمع کرد تا اصل نظام آسیب نبیند».

مطهری در ادامه سخنانش جمعیت حاضر در اعتراضات آبان را «تیپی متفاوت» از اعتراضات ۸۸ مقایسه خواند و گفت:

«به هر حال با افزایش یکباره قیمت بنزین عده‌ای شوکه شدند و به خیابان آمدند. این مطلب روشنی است. اینکه گفتم عوام فقیر منظورم توده مردم بود به این معنی که اینها قشر تحصیلکرده نبودند. مثلا در اعتراضات بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ تیپ دیگری در اعتراضات حضور داشتند. البته ممکن است یک عده اغتشاشگر هم بین معترضین بوده باشند».

اعتراضات به افزایش نرخ بنزین که در ادامه به شکل مطالبات سیاسی ضد حکومتی گسترش پیدا کرد، از بامداد جمعه ۲۴ آبان در شهرهای مختلف ایران آغاز شد. مقامات جمهوری اسلامی تاکنون به طور رسمی تعداد کشته‌شدگان و مجروحان در اعتراضات آبان ۹۸ را اعلام نکرده‌اند. سازمان عفو بین‌الملل در آخرین گزارش خود تعداد کشته‌شدگان را بالغ بر ۲۰۰ نفر اعلام کرده است.

به رغم اظهارات مطهری، اطلاعات جمع‌آوری شده از کشته‌شدگان و بازداشتی‌های اعتراضات آبان ماه نشان می‌دهد، مقامات امنیتی مردم را از سنین و اقشار مختلف هدف سرکوب قرار داده‌اند.

سخنان مطهری نقطه مقابل اظهارات مقامات ایران و در راس آن‌ها علی خامنه‌ای است که تاکنون معترضان را «اشرار»، «دشمن اشغالگر» و وابسته به بیگانگان خوانده‌اند.

مطهری در پاسخ به سوالی درباره انتشار فیلم‌هایی که در آن افرادی با لباس نیروهای انتظامی در حال تخریب اموال مردم و بانک‌ها و پمپ بنزین‌ها هستند، گفت:

«اگر اینها درست باشد آن‌ها هم باید محاکمه شوند. مجلس هم پیشنهاد داده که گروه تحقیقی تشکیل شود و این مسائل بررسی شود. اگر اشتباهی شده باید تاوانش را بدهند»

پس از تایید سیمای جمهوری اسلامی، نماینده مردم تهران نیز کشتار معترضان با شلیک نیروی انتظامی و نیروهای امنیتی و همچنین گرفتن «حق تیر» در ازای جسد کشته‌شدگان را به صورت ضمنی تایید کرد و گفت:

«به هر حال باید توضیح داده شود که چند نفر از کشته شدگان این حوادث توسط نیروی انتظامی کشته شدند. باید بررسی شود که آیا گرفتن پول در قبال تحویل جنازه‌ها درست است یا غلط؟ حالا این‌که ما هم شلوغ کنیم و بساط دیگری راه بیندازیم آیا مشکلی را حل می‌کند؟ درست است خیلی بد عمل کردند ولی حفظ اساس نظام مهمتر است».

مطهری استیضاح قریب‌الوقوع عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور را در جهت «جمع‌کردن افتضاح پیش‌آمده» دانست و گفت:

«ما باید این موضوع را جمع کنیم و البته مقصران باید پاسخگو باشند. فعلا به دنبال استیضاح وزیر کشور هستیم که در هفته آینده این کار انجام خواهد شد».

علی مطهری پیشتر گفته بود ۱۹ نفر از نمایندگان مجلس طرح استیضاح وزیر کشور به‌دلیل کوتاهی در مدیریت اعتراضات اخیر در کشور را امضا کرده‌اند اما این طرح در صورت مخالفت رهبر جمهوری اسلامی متوقف می‌شود.

در همین زمینه: