به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام بلندپایه کاخ سفید که نام او افشا نشده اعلام کرد که «ظاهراً» ارتش ترکیه هنوز حمله نظامی به شمال سوریه را آغاز نکرده است. این مقام کاخ سفید در یک نشست خبری تلفنی با خبرنگاران اعلام کرد که تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای جابجایی نیروهای نظامی در شمال سوریه به معنای عقبنشینی آمریکا از این کشور نیست.
همزمان در شبکههای اجتماعی ویدیوهای تأیید نشدهای منتشر شده که از ورود یگانهای زرهی ارتش ترکیه به خاک سوریه از طریق گذرگاه مرزی کیلیس خبر میدهند. بر اساس این گزارشها، تانکها و خودروهای زرهی ارتش ترکیه وارد منطقه جرابلس شدهاند و در حال حرکت به سمت ریف شمالی منبج هستند. روزنامه «ینیشفق» برخی از این ویدیوها را منتشر کرده است.
کاخ سفید روز گذشته بعد از گفتوگوی تلفنی رئیسان جمهوری آمریکا و ترکیه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد:
«ترکیه به زودی عملیات خود را که مدتها است برای آن برنامهریزی کرده است، در شمال سوریه پیش میبرد. نیروهای مسلح آمریکا نه از این عملیات حمایت میکنند و نه در آن مشارکت میکنند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هم چند ساعت بعد با انتشار چندین پیام در توییتر از تصمیم خود برای عقبنشینی نیروهای آمریکایی از نوار مرزی شمال سوریه و تنها گذاشتن کردها در این منطقه حمایت کرد. ترامپ نوشت: سه سال جنگ ترکیه با کردها را به تعویق انداخته اما اکنون آمریکا میخواهد از جنگهای بیپایان مضحک در خاورمیانه رها شود.
با بالا گرفتن انتقادها از سوی جمهوریخواهان کنگره، ترامپ شامگاه گذشته مجدداً با انتشار پبامی ترکیه را تهدید کرد که اگر به سوریه حمله کند، اقتصادش را ویران خواهد کرد:
«همانطور که قبلا قویا اعلام کردهام و تنها برای تأکید بیشتر میگویم اگر ترکیه کاری انجام دهد که من با هوش سرشار و غیر قابل قیاس خودم آن را خارج از حد و مرز تعیین شده ارزیابی کنم کل اقتصاد ترکیه را تخریب و نابود میکنم. (قبلاً هم این کار را انجام دادهام).»
همزمان با این تحولات، دیمیری پسکوف، سخنگوی کرملین از دولت ترکیه خواست به تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه احترام بگذارد. پسکوف در همان حال حق ترکیه برای «دفاع» از مرزهای خود را به رسمیت شناخت.
شامگاه دوشنبه آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از همه طرفهای درگیری در سوریه خواست که خویشتنداری پیشه کنند. دبیرکل سازمان ملل تأکید کرد که جان غیرنظامیان نباید به خطر بیفتد و همه طرفهای درگیری میبایست کریدورهایی را برای رساندن اقلام انسانی به غیرنظامیان در نظر بگیرند. سازمان نجات و سازمان «سیو د چیلدرن» اعلام کردهاند که با حمله ارتش ترکیه به شمال شرقی سوریه، دستکم یک میلیون و ششصد هزار نفر به اقلام انسانی نیاز خواهند داشت. اردوگاه الهول با بیش از ۷۳ هزار نفر از داعشیها و خانوادههای آنان نیز بلاتکلیف میماند.
بیشتر بخوانید:
جناب مقام بلندپایه کاخ سفید مجهوالهویه بس کنید به دورهم چیدن خمره امید مردمان خاورمیانه به امریکا که کارترو بوش و اوباما وترامپ برزمین زدند و شکستن …امریکا مردمان ایران درمقابل حکومت خمینی وخامنه ای تنها گذاشت …مردمان افغانستان را با طالیبان و القاعده تنها گذاشت…مردمان عراق را هم درمقابل حکومت خامنه ای وشرکاء تنها گذاشت …مردمان سوریه را درمقابل بشاراسد و روسیه وخامنه ای تنها گذاشت …حالا نوبت مردمان کرد رسیده است …علنی ترآزانچه ترامپ شعارمیدهد که جنگ های خاورمیانه همچون جنگ های سرخپوستان با یکدیگرهستند و ربطی به جهان اول نشینان ندارد چه باید بگوید؟ تمامی جنگ خاورمیانه هرچندفرقه ای و دینی باشد با چماق و پاره آجرو دسته بیل و کلنک وتبرصورت نگرفته است بلکه با اسلحه ها و مهمات و جنگ افزارهائی است که سازنده گانشان همان جهان اول نشینان هستند و درحقیقت منافعشان ازاین طریق تامین میشود …ولی برای یهودیان آواره و فراری ازاروپای فاشیستی کشوری برای آنها برپا کردید ولی برای کردها انکاررل دکتری را بازی میکنید که بیمار باید بیمارباشد و دکترهم باید باشد که بیمار تنها نباشد؟ !!جنگ های مابین قبایل سرخپوستی که ازیک طرف باعث خرید اسلحه ها ازسفید پوستان با پرداخت طلا و یا زمین هایشان بود وازطرف دیگر آنهم به نفع سفید پوست ها همدیگر را می کشتند و نسل سزخپوستان را منقرض میکردند
حقیقتگو / 08 October 2019