خبرگزاری رویترز در یک گزارش اختصاصی اعلام کرد در اثر تحریم بانکی ایران، بیش از ۲۰ کشتی حامل بیش از یک میلیون تن غلات، بهدلیل مشکلات ناشی از پرداختهای مالی، در خارج از بندر امام خمینی ایران متوقف شدهاند و نتوانستهاند بار خود را تخلیه کنند.
ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که تحریم ایران شامل اقلام انسانی، دارو و غذا نمیشود. با این حال به سبب تحریم بانکی ایران برای جلوگیری از معاملات نفتی، ایران نمیتواند پول غله مورد نیاز خود را بپردازد. شش منبع غربی و ایرانی که نام آنها اعلام نشده به رویترز گفتهاند که مشکلات بانکی سبب شده که محموله غله کشتیها بیش از یک ماه در خارج بندر امام خمینی ایران معطل بماند.
بار این کشتیها سویا و ذرتاند که ایران از آمریکای جنوبی خریده است. یک مقام ایرانی در سازمان بنادر که نام او افشا نشده به رویترز گفت از نوامبر ۲۰۱۸ که دور تاره تحریمهای آمریکا علیه ایران اعمال شد مشکلاتی به وجود آمد اما از آن زمان تاکنون تعداد بانکها و تاجرانی که حاضر به معامله با ایران نیستند در حال افزایش است.
این مشکلات با تحریم مجدد بانک مرکزی ایران شدت یافت. یک مقام ایرانی به رویترز گفت از آن زمان تاکنون بانکهای کوچک هم از انجام مبادلات بانکی ایران خودداری میکنند.
۲۸۹ شهریور سال جاری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده در پاسخ به حملات به تأسیسات مهم نفتی عربستان سعودی بانک مرکزی ایران را برای بار دوم مورد تحریم قرار داده است. وزارت خزانهداری آمریکا در آن زمان اعلام کرد صندوق توسعه ملی و شرکت «اعتماد تجارت پارس» هم تحریم شدهاند.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران جمعه هفته گذشته در نشست با مدیران دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی در کیش اعلام کرد که اولویت بانک مرکزی تأمین ارز مورد نیاز برای تهیه کالاهای اساسی و دارو است:
«در شرایط جنگ اقتصادی چارهای جز اولویتبندی مسائل اقتصادی نداریم. اولویت اصلی بانک مرکزی در این شرایط تأمین ارز کالاهای اساسی و دارو است. خوشبختانه با تدابیر اتخاذ شده ذخیره کالاهای اساسی و دارو در کشور مطلوب است.»
یک مقام وزارت کشاورزی به رویترز گفت با بالا گرفتن تنش ایران و آمریکا بعد از حمله به تأسیسات نفتی سعودی، ایران ظرفیت انبارهای غلهاش را افزایش داد. فائو، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد اعلام کرده که ایران هر سال به ۲۰ هزار و ۱۹۵ تن غله نیاز دارد.
پیش از این دو کشتی باری ایرانی «ترمه» و «باوند» که حامل ۵۰ و ۶۶ هزار تن غله بودند، به علت تحریمهای آمریکا و امتناع شرکت دولتی پتروبراس برزیل از سوختدهی، حدود دو ماه در بندر پاراناگوآ معطل ماندند تا اینکه سرانجام اوایل مرداد پس از سوختگیری، بندر پاراناگوآی برزیل را ترک کردند.
بیشتر بخوانید:
معطل شوند. ما روزه میگیریم. غله را می خواهیم چه کنیم؟ ما که برای اقتصاد و غله و دارو و بهداشت و دانش و فن و این جور چیزهای غربی انقلاب نکردیم ! ما برای اسلام و حکومت اسلامی انقلاب کردیم ! حالا اسلام هم نشد حفظ حکومت اوجب واجبات است !
بگذارید غله نیاید تا امریکا و رژیم صهیونیستی شکست بخورند ! چنان که مقان ولی امر مسلمین جهان گفتند در فشار حد اکثری شکست خوردند !بحول و قوه الهی !
سپاه هم آماده حوادث بزرگ (قیام ملت فتنه گر ایران ) باشد ! قضیه سال 96 نشود که معظم له ناراحت شدند !
شهروند درجه سه / 03 October 2019