چين در ماه ژوئن ۲۰۱۲ واردات نفت خود از ايران را ۱۷ درصد افزايش داد.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، بر اساس اعلام اداره کل گمرک چين، اين کشور در ماه ژوئن (خرداد – تير ۱۳۹۱) حدود ۲.۶ ميليون تن نفت از ايران وارد کرده است.

چين در اين مدت روزانه ۶۳۵ هزار بشکه نفت از ايران وارد کرده است. پکن پيشتر روزانه ۵۵۷ هزار بشکه نفت از ايران خريداری می‌کرد.

چين خريد نفت از ايران را “کاملاً موجه و قانونی” ناميده است. چين از جمله کشورهايی است که از تحريم‌های اقتصادی در رابطه با خريد نفت از ايران معاف شده است.

اين سومين ماه پياپی است که پکن خريد نفت از ايران را افزايش داده است

بر پايه قوانين آمريکا هر کشوری که از ايران نفت خريداری کند، با تحريم‌هايی از سوی اين کشور مجازات خواهد شد. چين و سنگاپور از اين مجازت‌ها معاف شده‌اند.

آمريکا همچنين کشورهای عضو اتحاديه اروپا، ژاپن، هندوستان، مالزی، آفريقای جنوبی، کره جنوبی، سريلانکا، ترکيه و تايوان را از تحريم‌های اقتصادی معاف کرده ‌است.

اين سومين ماه پياپی است که پکن خريد نفت از ايران را افزايش داده است.

وزيران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا ژانويه سال جاری ميلادی در نشست خود در بروکسل در واکنش به برنامه اتمی ايران تصميم گرفتند واردات نفت از ايران به کشورهای اروپايی را تحريم کنند. اين تصميم از يکشنبه ۱۱ تير سال جاری خورشيدی عملی شد.

اتحاديه اروپا همچنين گفته است در صورتی که ايران در برنامه اتمی‌اش تجدنظر نکند، فشارها و تحريم‌ها را افزايش خواهد داد.

اين فشارها و تحريم‌ها به دنبال شکست مذاکرات ديپلماتيک برقرار شده است.

کشورهای غربی می‌گويند نگران ماهيت برنامه اتمی ايران هستند اما تهران می‌گويد در برنامه اتمی اهداف صلح‌آميز را دنبال می‌کند.

تهران می‌گويد اين تحريم‌ها “اهداف سياسی” را دنبال می‌کند. روسيه نيز که از هم‌پيمانان تهران است، هدف تحريم‌های غرب عليه ايران را “ايجاد نارضايتی عمومی در ايران و سرنوگونی حکومت اين کشور” می‌داند.

ايران و قدرت‌های جهانی تاکنون درباره مناقشه اتمی تهران چند دور با يکديگر گفت‌وگو و مذاکره کرده‌اند.