ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش چهار شبه‌نظامی مسلح فلسطینی را در حال تلاش برای عبور از مرز غزه کشتند. گروه حماس که حاکمیت نوار غزه را در اختیار دارد اسرائیل را مسئول خشونت‌های مرزی می‌داند.

سربازان اسرائیلی در حال گشت در نزدیکی مرز غزه

ارتش اسرائیل شنبه ۱۰ اوت/ ۱۹ مرداد با انتشار توئیتی اعلام کرد:

«بعد از عبور یکی از تروریست‌ها از مرز، سربازان اقدام به تیراندازی کردند و آنها [شبه‌نظامیان فلسطینی] را کشتند.»

به گفته ارتش اسرائیل، این مردان مجهز به اسلحه‌، موشک‌های ضد تانک و نارنجک‌های دستی بوده اند. اسرائیل همچنین عکس‌هایی از تسلیحات این شبه‌نظامیان را منتشر کرده است.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، جاناتان کونریکوس، سخنگوی ارتش، به خبرنگاران گفت که ماموریت این شبه‌نظامیان مشخص نبوده اما با کشته ‌شدن آنها جلوی یک حمله‌ گسترده علیه سربازان و غیرنظامیان گرفته شده است.

هیچ‌کدام از گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی ساکن غزه اما عضو این افراد در گروه خود را نپذیرفته‌اند. کونریوکوس اما گفته است ارتش اسرائیل در حال تلاش برای یافتن وابستگی آنها به یکی از این گروه‌هاست.

به گفته او، شبه‌نظامیان فلسطینی یونیفورم‌های مختلفی به تن داشته‌اند و پیش از آنکه کشته شوند با سربازان تبادل آتش کرده‌اند. هیچ‌کدام از سربازان اسرائیلی در این درگیری کشته یا زخمی نشده‌اند.

گروه حماس که اداره غزه را بر عهده دارد در دهه‌ گذشته درگیر سه جنگ با اسرائیل بوده است.

کونریکوس گفته است مسئولیت کلی هر خشونتی که از نوار غزه آغاز شود، با حماس است.

فوزی برهوم، سخنگوی حماس در غزه از گفت‌وگو درباره جزئیات حادثه مرزی روز شنبه خودداری کرد اما اسرائیل را مسئول این خشونت دانست.

برهوم گفت:

«آنچه رخ داد نشان‌دهنده خشمی است که علیه جنایات اشغال در اورشلیم و علیه ادامه محاصره ناعادلانه غزه وجود دارد.»

اسرائیل در سال ۲۰۰۵ سربازان و ساکنان شهرک‌ها را از غزه بیرون کشید اما با این توجیه که نگرانی‌های امنیتی هنوز برقرار است به محاصره این منطقه ادامه داد.

تنش‌های مرزی در غزه شدید است و موارد متعدد کشتار شبه‌نظامیان و غیرنظامیان فلسطینی در این منطقه رخ می‌دهد.

پس از جنگ سنگین در اواخر ماه مارس سال جاری، اسرائیل موافقت کرد که محاصره را در ازای توقف شلیک موشک‌های حماس کم‌تر کند. این توافق شامل گسترش یک منطقه پرورش ماهی در ساحل غزه، افزایش واردات به غزه و اجازه به دولت قطر برای تحویل کمک‌ها نقدی به غزه می‌شد. با این‌حال اسرائیل تاکنون هیچ‌یک از موارد مورد توافق را انجام نداده و اواخر آوریل، گسترش منطقه پرورش ماهی را نیز کاهش داد.

در تظاهرات هفتگی «روز سرزمین» یا «راهپیمایی بزرگ بازگشت»، فلسطینیان با تجمع در نزدیکی حصارهای مرزی با اسرائیل به ادامه اشغال و محاصره اعتراض می‌کنند. این اعتراض‌ها معمولا با حمله نیروهای اسرائیلی به خشونت کشیده می‌شود.

در ماه‌های گذشته ده‌ها تن از غیرنظامیان فلسطینی در این مرز کشته و زخمی شده‌اند.

اقدام دولت ایالات متحده در به رسمیت‌شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و به رسمیت‌شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، روند صلح را مختل کرده و تلاش‌ها در این راستا را از بین برده است.


در همین زمینه: