ديده‌بان حقوق بشر در گزارشی از وجود شکنجه‌گاه‌های متعددی در سراسر سوريه خبر داد که در آن نيروهای امنيتی به شيوه‌های گوناگون بازداشت‌شدگان را شکنجه می‌دهند.

به گزارش رويترز، اين گروه حقوق بشر که در نيويورک مستقر است، ۲۷ شکنجه‌گاه را در سوريه شناسايی کرده ‌است که از آغاز قيام مردم سوريه عليه حکومت بشار اسد در سال ۲۰۱۱ مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

اين شکنجه‌ها شامل ضرب و شتم بازداشت‌شدگان با باتوم و کابل، سوزاندن بدن‌های آن‌ها با اسيد، آزار جنسی و کشيدن ناخن‌های آن‌ها بوده ‌است.

ديده‌بان حقوق بشر برای تهيه اين گزارش با بيش از ۲۰۰ تن مصاحبه کرده ‌است که ادعا کرده‌اند مورد شکنجه قرار گرفته‌اند.

اين نهاد می‌گويد اسناد آن‌ها حاکی از بيش از ۲۰ شيوه شکنجه است که آشکارا از سياست‌ شکنجه دولت و سوء رفتار با بازداشت‌شدگان نشان دارد و می‌تواند به‌منزله جنايت عليه بشريت تلقی شود.

ديده‌بان حقوق بشر می‌گويد اسناد آن‌ها حاکی از بيش از ۲۰ شيوه شکنجه است که آشکارا از سياست‌ شکنجه دولت و سوء رفتار با بازداشت‌شدگان نشان دارد و می‌تواند به‌منزله جنايت عليه بشريت تلقی شود

ديده‌بان حقوق بشر از شورای امنيت سازمان ملل متحد خواسته ‌است مورد سوريه را به دادگاه کيفری بين‌المللی ارجاع دهد و نيز مقاماتی را که مرتکب اين سوء رفتارها شده‌اند، تحريم کند.

اوله سلوانگ از محققانی که با ديده‌بان حقوق بشر همکاری می‌کند، در اين‌باره گفت: “گستره اين شبکه شکنجه‌گاه‌های ضدانسانی، واقعأ وحشت‌آور است. روسيه نبايد به حمايت‌های خود از کسانی ادامه دهد که مسئول اين اتفاقات هستند.”

روسيه به‌عنوان متحد سوريه در شورای امنيت سازمان ملل متحد به همراه چين تاکنون دو قطعنامه را در محکوميت دمشق وتو کرده‌ است.


شمار کشته‌ها فزونی می‌يابد

در همين حال از سوريه خبر می‌رسد که سرکوب شورشيان در اين کشور همچنان ادامه دارد و به شمار کشته‌شدگان مدام افزوده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش سوريه روز گذشته (دو ژوئيه) بمباران برخی محله‌های شهر مرکزی حمص را که در دست شورشيان است از سر گرفت که در جريان آن سه غيرنظامی و يک شورشی به قتل رسيدند.

همچنين در استان شرقی ديرالزور سه غيرنظامی و چهار شورشی در نتيجه بمباران‌ها کشته شدند.

روزنامه ترکيه‌ای جمهوريت مصاحبه‌ای اختصاصی با بشار اسد، رئيس جمهور سوريه منتشر کرده‌ است که اسد در آن نسبت به سرنگونی جت ترکيه اظهار تأسف می‌کند

در شهر تفاس در جنوب استان درعا نيز شش تن به قتل رسيدند که پنج تن از آنان داخل يک خودرو بودند.

در حومه دمشق و شهرهای دوما و النداميه هم آمار کشته‌شدگان ديروز به چهار تن رسيد.

اين گزارش به نقل از سازمان ناظر بر حقوق بشر مستقر در بريتانيا می‌گويد، شهرهای حما، حلب و رستان نيز در روز گذشته شاهد کشتار بوده‌اند.

در مجموع تعداد کشته‌شدگان روز دوم ژوئيه در سراسر سوريه ۳۰ تن گزارش شده‌ است.


اظهار تاسف بشار اسد از سرنگونی جت ترکيه

سوريه همچنان که درگير يک جنگ داخلی است در عرصه سياست خارجی نيز دچار بحران‌های بسياری است. رابطه اين کشور به‌ويژه با کشور همسايه خود ترکيه به مرز رويارويی رسيده‌ است.

چند روز قبل ارتش سوريه يک جت نظامی ترکيه را سرنگون کرد که اين اتفاق واکنش شديد ترکيه را در پيش داشت.

امروز اما روزنامه ترکيه‌ای جمهوريت مصاحبه‌ای اختصاصی با بشار اسد، رئيس جمهور سوريه منتشر کرده‌ است که اسد در آن نسبت به سرنگونی جت ترکيه اظهار تأسف می‌کند.

به گزارش آسوشيتدپرس، اسد در اين مصاحبه گفته ‌است: “موضع من ۱۰۰ درصد اين است که ای کاش ما آن را سرنگون نمی‌کرديم.”

اين سخنان در حالی بيان می‌شود که ترکيه ارتش خود را در مرز سوريه مستقر کرده ‌است که هشداری برای حکومت بشار اسد محسوب می‌شود.

ترکيه پيش از قيام مردم سوريه عليه بشار اسد، متحد اصلی اين کشور بود، اما در پی سرکوب اين قيام توسط ارتش سوريه، حکومت ترکيه نيز جانب معترضان را گرفت و همين نيز آن را در برابر حکومت اسد قرار داد.