امریکا شماری از رهبران زندانی طالبان در گوانتانامو را برای ترغیب این گروه به آغاز مذاکرات صلح، به افغانستان انتقال می‌دهد.
اسماعیل قاسم یار، مشاور امور بین‌المللی شورای عالی صلح افغانستان گفت که احتمال زیاد وجود دارد که پنج عضو ارشد طالبان که در گوانتانامو زندانی هستند به زندانی در افغانستان منتقل شوند.
 
وی بدون ارایه جزئیات بیشتر دراین زمینه افزود که دولت افغانستان از انتقال این زندانیان به افغانستان به عنوان یک فرصت خوب در زمینه مذاکرات صلح استقبال می‌کند.
 
لئون پانه تا، وزیر دفاع امریکا روز گذشته در سخنانی در واشنگتن گفت که که گفت‌وگو‌ها در این زمینه ادامه دارد اما این موضوع هنوز قطعی نشده است.
 
وی افزود که هر گونه اقدامی دراین زمینه مطابق با قانون و در صورتی انجام خواهد شد که امریکا مطمئن شود این افراد دوباره به میدان نبرد بر نخواهند گشت.
 
گروه طالبان اسفند ماه سال گذشته، دو ماه پس از آغاز مذاکرات این گروه با امریکا در قطر، اعلام کردند که گفت‌و‌گوهای صلح با امریکا را به دلیل “روشن نبودن” موضع این کشور در “ایجاد دفتر نمایندگی طالبان در قطر و آزادی زندانیان این گروه” به حالت تعلیق در آورده است.
اسماعیل قاسم یار، مشاور امور بین‌المللی شورای عالی صلح افغانستان گفت که احتمال زیاد وجود دارد که پنج عضو ارشد طالبان که در گوانتانامو زندانی هستند به زندانی در افغانستان منتقل شوند 
طالبان تاکید کرده بودند که تا زمانی که موضوع امریکا در این زمینه مشخص و واضح نشود، این مذاکرات از سر گرفته نخواهد شد.
 
به تازگی اما پس از دو دور گفت‌و‌گوی نمایندگان دولت افغانستان وجامعه مدنی این کشور با طالبان و حزب اسلامی حکمتیار در پاریس و کیوتوی ژاپن، گروه طالبان بر آزادی زندانیان این گروه به عنوان پیش شرط آغاز دوباره مذاکرات تاکید کرده‌اند.
 
قاری دین محمد، وزیر برنامه‌ریزی  رژیم پیشین طالبان که در گفت‌وگوهای ژاپن شرکت داشته دوباره شروط‌های گذشته این گروه را تکرار کرده است.
 
دولت افغانستان قبل ازاینکه طالبان انصراف خود از ادامه مذاکرات صلح را اعلام کنند، با انتقال پنج تن از رهبران زندانی طالبان در گوانتانامو به افغانستان، موافقت کرده بود.
 
در همین راستا هیئتی از سوی شورای امنیت ملی افغانستان به زندان گوانتانامو فرستاده شد تا ضمن دیدار و گفت ‌وگو با زندانیان طالبان، رضایت آنان را برای پیوستن به خانواده‌‌هایشان در قطر جلب کند.
 
ملا خیرالله خیرخواه، وزیر کشور رژیم پیشین طالبان، ملا فضل آخند، رئیس ستاد نیروهای مسلح رژیم گذشته طالبان، نورالله نوری، والی پیشین طالبان در بلخ و ملا عبدالحق از فرماندهان این گروه، به عنوان پنج عضو ارشد طالبان هستند که قرار بود به قطر انتقال داده شوند.
 
زندان گوانتانامو در سال ۱۳۸۱ خورشیدی، در دوره ریاست جمهوری جورج بوش، رئیس جمهور امریکا در پایگاه دریایی امریکا در جنوب شرق خلیج کوبا ایجاد گردید تا افراد بازداشتی جنگ افغانستان در آن نگهداری شوند.
 

دولت افغانستان بار‌ها خواستار انتقال تمام ۱۷ زندانی طالبان به این کشور شده است تا با آن‌ها مطابق با قانون افغانستان برخورد کند، اما امریکا تا اکنون به دلیل ترس از احتمال بازگشت این افراد به فعالیت‌های خشونت آمیز با این درخواست مخالفت کرده است