برای نخستين بار نشستی ميان نمايندگان طالبان و حزب اسلامی حکمتيار، دو گروه مسلح مخالف دولت افغانستان با نمايندگان شورای عالی صلح و جامعه مدنی افغانستان در ژاپن برگزار گرديد.

صديق منصور انصاری، رئيس سازمان‌های جامعه مدنی افغانستان که در اين نشست شرکت کرده است گفت اين نشست يک روزه روز چهارشنبه هفتم تيرماه، در دانشگاه شهر کيوتو برگزار گرديد.

به گفته وی در اين نشست، دين محمد، وزير برنامه‌ريزی و ملا عبدالسلام ضعيف، سفير رژيم پيشين طالبان در پاکستان، غيرت بهير، نماينده حزب اسلامی شاخه حکمتيار از گروه‌های مسلح مخالف دولت و معصوم استانکزی، نماينده شورای عالی صلح افغانستان شرکت کرده‌اند.

انصاری از ارائه جزئيات در مورد نتايج اين گفت‌وگوها خودداری کرد.

پذيرش قانون اساسی که در آن ارزش‌های حقوق بشری به‌رسميت شناخته شده است از جمله شروط دولت افغانستان بوده است که تاکنون از سوی طالبان و حزب اسلامی مورد قبول قرار نگرفته است

با نزديک شدن زمان خروج کامل نظاميان بين‌المللی از افغانستان که انتظار می‌رود تا زمستان ۱۳۹۳ خورشيدی تحقق يابد، تلاش‌های بين‌المللی نيز برای حل مسالمت‌آميز بحران افغانستان شدت گرفته است.

چهارشنبه و پنج‌شنبه هفته گذشته نشست مشابهی بين نمايندگان دولت افغانستان، طالبان، حزب اسلامی، جامعه مدنی و نمايندگان جبهه متحد ملی، ائتلاف ملی و حق و عدالت از احزاب سياسی افغانستان در شهر پاريس برگزار شد.

گفته می‌شود که نشست پاريس ماهيت مشورتی داشته است و شرکت‌کنندگان طرح‌های خود را برای خروج افغانستان از بحران کنونی و دستيابی به صلح، ارائه کردند.

اما گفت‌وگوهای تازه در حالی در پاريس و سپس در کيوتو ادامه می‌يابد که طی يک سال اخير گفت‌وگوهای مشابهی در کابل و شهر دوحه پايتخت قطر برگزار شد اما نتايج ملموسی در پی نداشت.

پذيرش قانون اساسی که در آن ارزش‌های حقوق بشری از جمله آزادی بيان، آزادی‌های فردی و مشارکت اجتماعی ـ سياسی زنان به‌رسميت شناخته شده است از جمله شروط دولت افغانستان بوده است که تاکنون از سوی طالبان و حزب اسلامی مورد قبول قرار نگرفته است.