«خوزستان استان بحران‌ها است». این جمله را کیامرث حاجی‌زاده، معاون توسعه منابع انسانی استانداری خوزستان چهارشنبه ۱۹ تیر در افتتاحیه یک جشنواره در این استان بر زبان آورد. در همین روز غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان اعلام کرد که در سیل ابتدای سال جاری شمسی بیش از ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع ۲۱۳ هزار هکتار زمین کشاورزی به زیر آب رفته بود. همزمان سازمان هواشناسی از بروز ریزگرد و تندبادهای شدید و افزایش دما در روزهای آینده در این استان خبر داد. ناصر کرمی، اقلیم‌شناس و کارشناس محیط زیست در گفت‌و‌گو با «زمانه» می‌گوید که خوزستان «دوران نرمال اقلیمی» را دیگر سپری کرده و به یک دوران اقلیمی «پسانرمال» وارد شده است که باید با آن تطبیق بیابد.

با وجود چنین شرایطی، عیسی کلانتری چهارشنبه ۱۲ تیر گفته بود که «می‌توان خوزستان را به یک دسته گل تبدیل کرد» و آن را تنها استانی خوانده بود که بر خلاف دیگر نقاط ایران «حداقل تا ۵۰ سال آینده هرگز مشکل آب پیدا نخواهد کرد.»

🔘 از ناصر کرمی پرسیدیم که به باور او آیا می‌توان خوزستان را «به یک دسته‌گل» بدل کرد، چه سیاست‌هایی تا کنون به وضعیت کنونی این استان دامن زده‌اند، و آیا این استان در سایه تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین به راستی تا نیم قرن آینده به مشکل آب برنخواهد خورد؟


در همین زمینه: