پس از آن‌که فروش کراوات در ايران ممنوع اعلام شد، احمدرضا رادان، جانشين فرمانده نيروی انتظامی از جمع‌آوری کراوات و مقابله با آرايش پرسنل بيمارستان‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، امروز پنجم تيرماه، احمدرضا رادان، جانشين فرمانده نيروی انتظامی ايران در مورد استفاده برخی از کارمندان سازمان‌ها و بيمارستان‌های خصوصی از کراوات و آرايش‌ گفت: “رسمأ اعلام می‌کنم که پليس حتمأ با بخشی از سازمان يا بيمارستان خصوصی که از آرايش و کراوات به صورت سازمان‌يافته استفاده می‌کند، برخورد می‌کند.”

وی کراوات را “ترويج نماد غرب” دانست و گفت پيش از اين نيز نيروی انتظامی به صورت مکتوب عدم استفاده از کراوات و “آرايش غليظ” را به رؤسای بيمارستان‌ها اعلام کرده‌ است.

جانشين فرمانده نيروی انتظامی گفت گاهی برخی از کارمندان مجبور به استفاده از کراوات در آن سازمان يا بيمارستان می‌شوند و اگر اين افراد از زدن کراوات اجتناب کنند از دريافت حقوق يا استخدام بهره‌مند نمی‌شوند.

احمدرضا رادان همچنين گفت در برخی شرکت‌ها به دختران مبلغی برای آرايش و لباس داده می‌شود.
وی گفت: “رؤسای بيمارستان‌ها و سازمان‌ها چند روز فرصت دارند تا نسبت به جمع‌آوری اين پديده اقدام کنند.”

احمدرضا رادان: نيروی انتظامی در اجرای طرح امنيت اخلاقی به هيچ عنوان کوتاه نمی‌آيد

رادان درباره تمايل برخی افراد به استفاده از کراوات نيز گفت: “گاهی نيز ديده شده که خود فرد مايل به استفاده از کراوات است، که اين سازمانی نيست و انشاءالله خود فرد کلاه خود را قاضی کند که استفاده از اين نمادغربی خوب يا بد است.”

پيش از اين، در روزهای نخستين خردادماه سال جاری نيروی انتظامی ايران به فروشندگان لباس دستور داده بود تا از فروش کراوات خودداری کنند.

سه سال پيش نيز مقامات گمرک ايران با تأکيد بر اينکه کراوات با فرهنگ جمهوری اسلامی مغايرت دارد، خواهان ممنوعيت واردات آن به داخل کشور شدند.

همچنين گروه‌های بسيجی تا چند سال پيش با استفاده از کراوات مقابله می‌کردند و کراوات مردان را در خيابان با قيچی می‌بريدند.

احمدرضا رادان همچنين بر ادامه طرح امنيت اخلاقی و برخورد با “بدپوششی و بدحجابی” تأکيد کرد و گفت: “نيروی انتظامی عليرغم همه ناملايماتی که در اجرای اين طرح با آن مواجه شد به هيچ عنوان کوتاه نمی‌آيد و به‌طور جدی با بدپوششی، مزاحمين نواميس، اراذل و اوباش، موادفروشان خرد و نصب ديش‌های ماهواره برخورد می‌کند.”

وی افزود در شهرهای شمالی کشور نيز يک بخش به طرح امنيت اخلاقی اضافه شده است و در اين شهرها “طرح سالم‌سازی دريا” اجرا خواهد شد.

سرهنگ روح‌الامين قاسمی، جانشين فرمانده‌ انتظامی‌ مازندران پيش از اين اعلام کرده بود که تشديد طرح امنيت اجتماعی و اخلاقی از جمعه دوم تيرماه در سواحل دريا اجرا می‌شود.

وی افزود: “مأموران انتظامی در راستای اجرای طرح امنيت اخلاقی در سواحل، ضمن برخورد قانونی با هنجارشکنان، از شنای مختلط افراد در دريا جلوگيری می‌کنند.”

قاسمی ضمن هشدار به “هنجارشکنان و برهم‌زنندگان نظم و امنيت عمومی” گفته بود: “پليس با هرگونه ناهنجاری‌ اجتماعی از جمله حمل حيوانات و سگ‌گردانی، بدپوششی و عدم‌رعايت شئونات اسلامی در سواحل دريا به شدت برخورد می‌کند.”