چهار هزار اصله درخت با ارزش در مسير جاده جنگل ابر به دستور مسئولان سازمانهای محيط زيست، جنگلها و مراتع، اداره کل منابع طبيعی و اداره کل راه و ترابری استان گلستان، شبانه بريده شدند.
علینقی مقصودلو، فعال حقوق محيط زيست، روز شنبه سوم تيرماه در گفتوگو با خبرگزاری مهر گفت: “شامگاه دوشنبه هفته گذشته ٢٩ خرداد، به دستور مسئولان بلندپايه سازمانهای محيط زيست، جنگلها و مراتع، اداره کل منابع طبيعی و اداره کل راه و ترابری استان گلستان، بهوسيله چندين دستگاه لودر و اره موتوری نزديک به چهار هزار اصله درخت از گونههای با ارزش سرخدار، راش، بلوط و آزاد در مسير جاده ابر را ريشه کن کردند.”
وی افزود: “بر خلاف ادعای مسئولان محيط زيست، جاده ابر با عرضی برابر ٣٠ تا ٤٠ متر به هيچ عنوان جادهای روستايی نيست و در صورت ساخته شدن، هزاران اصله درخت سرخدار از با ارزشترين و نادرترين گونههای درختی جهان، نابود میشوند.”
مقصودلو، افزود: “اين در حالی است که اهالی اين منطقه به دليل وجود ديگر مسيرهای ارتباطی به هيچ عنوان نيازی به ساخت اين جاده ندارند و تنها مسئولان برای دسترسی بهتر به ويلاها و گرانتر فروختن آنها به دنبال ساخت اين جاده هستند.”
جنگل ابر با ۳۵ هزار هکتار وسعت، ادامه جنگلهای سرسبز شمال ايران و قسمتی از قديمیترين و زيباترين جنگلهای هيرکانی با گونههای گياهی و جانوری نادر، يکی از منحصر بهفردترين زيستبومهای ايران است
مقصودلو، پيش از اين، ساخت جاده يادشده را موجب از بين رفتن دستکم ٥٠ هکتار از جنگلهای هيرکانی با تاج پوشش بالای ٨٠ درصد در طول مسير ساخت و برهم خوردن تعادل اکولوژيک منطقه دانسته بود.
اين در حالی است که محمدجواد محمدیزاده، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ايران، روز ٢٧ خردادماه سال جاری، ساخت جاده در جنگل ابر را برپايه تمام ملاحظات سازمانهای حفاظت محيط زيست و جنگلها توجيه و بارها از جنگل ابر حمايت کرده و گفته بود: “اين سازمان اجازه تخريب اين اکوسيستم جنگلی را نمیدهد.”
محمدیزاده گفته بود: “در اين نقشه جديد تمام ملاحظات سازمانهای حفاظت محيط زيست و جنگلها لحاظ شده و با ابلاغ آن به وزارت راه و شهرسازی عمليات اجرايی آن آغاز شده است.”
جاده جنگل ابر نام جادهای است که عمليات ساخت آن در مسير بين شاهرود تا علیآباد استان گلستان آغاز شده است.
مخالفان ساخت اين جاده میگويند، پنج جاده برای آمد و شد در مسير دو استان گلستان به سمنان وجود دارد که میتوان يکی از آنها را بهسازی و از آن استفاده کرد.
از سوی ديگر، پيامد ساخت اين جاده چيزی جز نابودی جنگل ابر و بخشی از جنگلهای باستانی هيرکانی با قدمتی به درازای دوران سوم زمينشناسی نخواهد بود.
جنگل ابر با ۳۵ هزار هکتار وسعت، ادامه جنگلهای سرسبز شمال ايران و قسمتی از قديمیترين و زيباترين جنگلهای هيرکانی با گونههای گياهی و جانوری نادر، يکی از منحصر بهفردترين زيستبومهای ايران است که در ۵۰ کيلومتری شمال شرق شهر شاهرود و در کنار روستای ابر در استان گلستان قرار دارد.
جنگل ابر یکی از بهترین جاذبه های توریستی ایران است که در عین حال مردم شهرهای اطراف آن علاقه بسیار زیادی به آن دارند. خود من چندین بار مسافت های طولانی را در این جنگل راهپیمایی نموده ام و احساس می کنم که یکی از بهشت های روی زمین همین جنگل ابره. هر مسئولی که این کامنت را می خونه ازش می خواهم جلوی تخریب بیشتر این جنگل را بگیره چون یکی از عزیزترین جاهای مردم شاهرود و استان گلستانه. در صورت تخریب به هر حال اثر بسیار بدی بر روی مردم این منطقه خواهد گذاشت.
یک شاهرودی دوستدار جنگل ابر / 24 June 2012
صد رحمت به چنگیز خان خدا پدرش را رحمت کند. اثار نابودی مغول بسیار کمتر از جمهوری اسلامی بر چهره این کشور ماند. باطرح های دیوانه وار مانن سد سازی های بی حساب و چاه زدن های بی شما زمین و مرتع و جنگا این کشور را نابود کردند.
کاربر مهمان / 24 June 2012