با پايان يافتن مذاکرات هسته‌ای ايران و گروه ۱+۵، طرفين اعلام کردند مذاکرات در سطح کارشناسان فنی ۱۳ تير ۱۳۹۱ برگزار می‌شود.

دور جديد اين مذاکرات فنی در استانبول برگزار خواهد شد.

کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا و نماينده گروه ۱+۵ (آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه به علاوه آلمان) پس از مذاکرات دو روزه مسکو که ۲۸ و ۲۹ خرداد برگزار شد، گفت بين مواضع دو طرف فاصله زيادی وجود دارد.

وی افزود: “ايران بايد گام‌هايی برای اعتمادسازی بردارد و به نگرانی‌های جهانی پاسخ دهد.”

به گفته کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا ايران در مذاکرات مسکو برای نخستين بار درباره محتوای مسائل مورد مناقشه سخن گفته است

اشتون گفت: “من با دکتر جليلی به توافق رسيديم که مذاکره نبايد فقط برای مذاکره باشد.”

به گفته مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا ايران در مذاکرات مسکو برای نخستين بار درباره محتوای مسائل مورد مناقشه سخن گفته است.

غرب همواره ايران را متهم می‌کرد که در مذاکرات، بحث‌های غيرسازنده و غيرمرتبط با برنامه هسته‌ای را مطرح می‌کند.

سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای اين کشور نيز گفت: “آمادگی داريم در جلسات کارشناسی، هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ حقوقی و سياسی با منطق روشن حقانيت مواضع ايران را به خصوص در فعاليت‌های صلح‌آميز هسته‌ای بيان کنيم.”

به گفته جليلی “هرگونه رفتار در مسير گفت‌وگو غيرسازنده پاسخ متناسب خواهد داشت. حرکت در مسير غلط و بن بست تقابل با ملت ايران شرايط خاص خود را دارد. حرکت در مسير سازنده گفت‌وگوها و همکاری می‌تواند آينده را برای موفقيت مذاکرات رقم بزند.”

شش قدرت جهانی از ايران می‌خواهند غنی سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را متوقف سازد و در قبال آن سوخت هسته‌ای دريافت کند. آن‌ها همچنين می‌گويند نگران ماهيت برنامه اتمی ايران هستند و بر همين اساس برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای تهران، تحريم‌هايی را برقرار کرده‌اند.

اما ايران با اعلام اينکه برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آميز است، می‌گويد در برابر تحريم‌ها تسليم نمی‌شود.