سازمان تجارت بين‌المللی کره جنوبی (کيتا) محدوديت‌هايی را برای صادرات به ايران تعيين کرد.

رويترز نوشته ‌است، اين محدوديت بيشتر شامل صادرات فولاد، خودرو و لوازم الکترونيکی می‌شود.

کره جنوبی که چهارمين اقتصاد بزرگ آسيا محسوب می‌شود تنها در سه ماهه نخست سال جاری ميلادی کالاهايی به ارزش ۱.۷ ميليارد دلار به ايران فروخت، اما اکنون که تحريم‌های غرب جريان صادرات نفت ايران را مختل کرده ‌است اين نگرانی برای کره جنوبی پديد آمده‌ که ايران نتواند اقساط خود را پرداخت کند.

از اين رو اين کشور محدوديت‌هايی را برای صادرات به ايران تعيين کرده‌ است که احتمال چنين خطری را کاهش دهد.

در بيانيه هيئت تجارت بين‌المللی کره جنوبی که روز ۲۳ خرداد (۱۲ ژوئن) در وب‌سايت آن منتشر شد، آمده‌ است: “کنترل خودخواسته صادرات که به مفهوم تعيين سقف صادراتی است از روز ۱۲ ژوئن و در رابطه با آن دسته از صادرکنندگانی اعمال می‌شود که وجوه خود را از طريق حساب‌های بانک‌های محلی که به بانک‌ مرکزی ايران ارتباط دارد، دريافت می‌کنند.”

کيتا بزرگ‌ترين سازمان تجاری در کره جنوبی است که بيش از ۷۱ هزار شرکت عضو آن هستند

کيتا اعلام کرد چنين اقدامی پيش از آن‌که تحريم‌های غرب در رابطه با بيمه نفتکش‌های حامل نفت ايران به اجرا گذاشته شود، صورت می‌گيرد. در عين حال کيتا جزئياتی نظير اين را که سقف صادرات هر شرکت چقدر خواهد بود، اعلام خواهد کرد.

کيتا بزرگ‌ترين سازمان تجاری در کره جنوبی است که بيش از ۷۱ هزار شرکت عضو آن هستند.
اين سازمان همچنين خاطرنشان کرد قراردادهای جديد صادرات به ايران تنها زمانی تصويب خواهد شد که مهلت پرداخت آن ۱۸۰ روز باشد تا بدين ترتيب ترديدهايی که نسبت به پرداخت اين وجه وجود دارد کاهش يابد.
غرب تحريم‌هايی را عليه ايران با هدف بازداشتن آن از ادامه برنامه‌های هسته‌ای خود تصويب کرده‌ است. اين تحريم‌ها شامل نفت و بانک مرکزی ايران می‌شود. بر اين اساس کشورهايی که واردات نفت از ايران را کاهش ندهند مشمول مجازات‌های اقتصادی آمريکا خواهند شد.
ايالات متحده در روزهای اخير هفت کشور را معاف از اين تحريم‌ها کرد که کره جنوبی نيز يکی از آن‌ها بود.
اين کشورها در ماه‌های اخير خريد نفت از ايران را به شدت کاهش داده‌اند.